Acadele

de novembber in Dulciuri, 7 Dec 2011 | 11261 vizualizari

 

Anul acesta am facut mici cadouri de Mos Niculae cu nuielele specifice, clementine si acadele :)

 

INGREDIENTE

sirop de zahar:

  • 2 cups (410 g) zahar
  • 1 cup (236ml) apa
  • 1/2 lingurita zeama de lamaie

acadele:

  • 1 cup (236 ml) sirop de zahar
  • 1 cup (205 g) zahar
  • 1/2 cup (118 ml) apa
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Acadele:

Se amesteca toate ingredientele pentru sirop si se pun intr-o oala cu fund dublu la foc mic. Se lasa cam o jumatate de ora, amestecand des, pana se ingroasa usor. Se lasa sa se raceasca.


Pentru acadele e aceeasi miscare: se amesteca toate ingredientele si se pun intr-un ibric (se toarna mai usor) pe foc mic, amestecandu-se des. Se lasa cam 30 de minute apoi se mareste focul un pic, 5-10 min, ca sa se caramelizele si sa capete culoare. Se lasa sa se raceasca usor (nu de tot!) apoi se toarna pe foaie de copt si se pune betisor (eu am folosit de bambus). Se lasa sa se intareasca 15-20 min, se dezlipesc (ies usor) si se impacheteaza in folie de plastic sau celofan. Ies aproximativ 30 de acadele.


Se servesc cu drag.




 

TIPS-URI

1

Manevrati cu atentie zaharul incins, poate provoca arsuri grave.

2

Se pot folosi coloranti si arome, sau in loc de apa la acadele sa fie suc de mere si scortisoara... dupa plac. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Acadele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

gaby_duceag 1

07.12.2011, 15:17

diana, si sa zic, as bea o acadea?
hai ma ca asa las siropul si-l beau )))

Cris2711 1

07.12.2011, 17:02

mirela0911 1

07.12.2011, 19:15

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

RETETA RECOMANDATA
Cake pops cu rom si ciocolata