Tarta cu piersici si crumble

de Ina in Dulciuri, 27 Noi 2013 | 1709 vizualizari

 

Multumesc, Timea, penntru reteta de aluat! >:D

 

INGREDIENTE

Pentru aluat de tarta:

  • 125 gr unt
  • 200 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura zahar
  • un praf de sare
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 3 linguri apa rece

Umplutura:

  • 4 piersici mari, coapte
  • 1 lingura gris
  • 1-2 linguri cu zahar zahar
  • o lingurita rasa scortisoara
  • un praf de vanilie de Bourbon

Pentru uns tava :

  • o lingurita un topit
  • un plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu piersici si crumble:

Mixam untul cu zaharul si un varf de sare, apoi incorporam oul batut , coaja de lamaie si bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie. Adaugam apa si faina si incepem sa framantam aluatul pana incorporam si toata faina.


Invelim aluatul in folie alimentara si pastram la frigider cca o ora, dupa care scoatem din frigider si preparam tarta. Din aluat vom pastra o parte pentru crumble.


Restul de aluat il vom intinde intr-o foaie rotunda pe care o vom aseza in vasul de tarta uns cu unt si tapetat cu faina, avand grija ca cca 1-2 cm din aluat sa acopere peretii vasului. Ne putem ajuta de degete pentru a intinde bine aluatul pe peretii vasului.


Spalam si feliem piersicile. Presaram pe aluat o lingura de pesmet, peste care vom aseza in spirala, pe fundul vasului, feliile de piersica. Presaram peste piersica 1-2 linguri de zahar si scortisoara macinata si praf de vanilie de Bourbon.


Aducem marginile aluatului spre centru, impaturind partial piersicile. Din aluatul ramas vom rupe bucati mici pe care le asezam peste fructe .


Coacem tarta in cuptorul incins in prealabil, la foc potrivit, timp de 30-35 minute.


Oprim focul, scoatem tava din cuptor si lasam tarta sa se raceasca , apoi o putem felia si servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu piersici si crumble" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

nadea68 1

28.11.2013, 18:55

laura_n 1

29.11.2013, 20:54

dementiala!

Lia_ 1

30.11.2013, 06:20

ai gasit piersici?
grozava tarta, e pe gustul meu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici