Panna Cotta Caramel

de Angelina_Elena in Dulciuri, 2 Noi 2012 | 5221 vizualizari

 

INGREDIENTE

Panna Cotta:
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 3 foite de gelatina
Sosul Caramel:
  • 100 g caramele cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta Caramel:

Panna Cotta:

Amestecam laptele cu zaharul si punem apoi vasul pe foc, si lasam sa fierba pana cand se topeste zaharul.

Luam vasul de pe foc, punem frisca amestecam, punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere. Nu trebuie lasat sa fiarba!

Luam vasul de pe foc, apoi punem foitele de gelatina intr-un castronel.

Peste foitele de gelatina punem apa rece, si lasam 5 minute, nu mai mult!

Luam apoi gelatina din apa, o scurgem bine, apoi o punem peste compozitia de frisca, amestecand cu un tel pana se incorporeaza complet.

Ungem cu ulei formele in care vom pune panna cotta, apoi turnam compozitia in ele.

Lasam sa se raceasca, apoi punem formele la frigider pentru cel putin 2-3 pana cand compozitia se intareste.

Pentru Sosul caramel:

Intr-un ibric punem frisca lichida, apoi o punem pe foc si o aducem la punctul de fierbere. 

Stingem apoi focul, dam ibricul de-o parte, adaugam caramelele si amestecam continuu pana cand acestea se topesc.

Dupa ce au trecut ce putin 2-3 ore rasturnam panna cotta pe o farfuriuta si punem deasupra sosul de caramel.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta Caramel" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu visine si ciocolata