Panna Cotta Caramel

de Angelina_Elena in Dulciuri, 2 Noi 2012 | 3684 vizualizari

 

INGREDIENTE

Panna Cotta:
  • 250 ml frisca lichida
  • 100 ml lapte
  • 50 g zahar
  • 3 foite de gelatina
Sosul Caramel:
  • 100 g caramele cu lapte
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna Cotta Caramel:

Panna Cotta:


Amestecam laptele cu zaharul si punem apoi vasul pe foc, si lasam sa fierba pana cand se topeste zaharul.


Luam vasul de pe foc, punem frisca amestecam, punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere. Nu trebuie lasat sa fiarba!


Luam vasul de pe foc, apoi punem foitele de gelatina intr-un castronel.


Peste foitele de gelatina punem apa rece, si lasam 5 minute, nu mai mult!


Luam apoi gelatina din apa, o scurgem bine, apoi o punem peste compozitia de frisca, amestecand cu un tel pana se incorporeaza complet.


Ungem cu ulei formele in care vom pune panna cotta, apoi turnam compozitia in ele.


Lasam sa se raceasca, apoi punem formele la frigider pentru cel putin 2-3 pana cand compozitia se intareste.


Pentru Sosul caramel:


Intr-un ibric punem frisca lichida, apoi o punem pe foc si o aducem la punctul de fierbere.


Stingem apoi focul, dam ibricul de-o parte, adaugam caramelele si amestecam continuu pana cand acestea se topesc.


Dupa ce au trecut ce putin 2-3 ore rasturnam panna cotta pe o farfuriuta si punem deasupra sosul de caramel.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Panna Cotta Caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 11:06

babi5 1

20.08.2013, 07:33

Krystyan Trendy 1

14.01.2014, 08:20

ce deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni