pana_luminita

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 26.07.2009

RETETE57
PRIETENI14
Retete

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 4 Dec 2009

Se pune o oala cu 5 l de apa la fiert la foc mare. Se pun legumele curatate si taiate cubulete la fiert (pastrati 1/3 din ceapa pentru perisoare). Pregatesc carnea pt perisoare amestec carnea cu patrunjelul , oul , ceapa , sare . Se uda mainile si se fac bilute cu diametrul de 3-4 cm....

Iahnie de fasole

In Mancaruri de post la 4 Dec 2009

fasolea ( o pun in apa o seara si apoi o fierb) o fierb cu sare, dupa ce a fiert o las sa se raceasca , dupa fasolea o pasez pana devine pasta adug usturoiul pisat impreuna cu 1 lung de ulei si sare dupa gust. Ceapa o toc marunt si o calesc intr-o lingura de ulei , dupa ce ceapa a prins...

Mini Chiftelute

In Aperitive / Garnituri la 3 Dec 2009

Carnea tocata este condimentata cu sare si piper , ceapa usturoiul si patrunjelul le toc marunt si le adaug peste carne impreuna cu un ou , le amestec bine si formez bilute pe care le dau prin faina si le prajesc.

Supa nemteasca

In Supe/Ciorbe la 2 Dec 2009

Fierbem carnea bine, apoi adugam legumele taiate buc mai mari se drege cu sare Galuste: batem cele doua oua dupa care in ploaie adaugam grisul si branza , galustele se fierb separat in apa cu unt .

Cartofi la cuptor cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 2 Dec 2009

cartofi sunt fierti partial dupa care sunt taiati pe jumatate , se scobeste mijlocul cartofului. Apoi  vom pune compozitia realizata din telemea, sare , piper , oregano si miezul de la cartofi . Dupa sunt bagati pentru 20 minute la cuptor in tava unsa cu putin unt sau ulei, cu 5 minute...

Ficatei de pui cu sos de smantana si usturoi

In Ficat la 26 Noi 2009

Ficatul se condimenteaza cu sare si apoi este '' tavalit'' in malai se prajeste in putin ulei . Sosul de smantana : se piseaza bine usturoiul se pune sare si putin ulei , 2 picaturi de zeamana de lamaie , se omogenizeaza bine , iar la final se adauga smantana

Pui la cuptor cu cartofi

In Pui la 25 Noi 2009

*cartofi taiati ii tavalesc prin condimente ( boia , rozmarin , oregano , sare ,piper ) ii bag in punguta "magica" si pun paharul cu vin impreuna cu  2 linguri de  ulei de masline . * puiul il condimnetez cu sare, piper, boia,oregano , rozmarin il bag in punga...

Cartofi cu afumatura

In Porc la 23 Noi 2009

Fierbeti cartofii in coaja , scurgeti-i apoi de apa si curatai-i cand s-au racit . Cartofii sunt taiatii  in felii subtiri. Vasul este frecat cu usturoi si unt . Se aseaza in tava un strat de felii de cartofi si peste ele se pune felii de costita care au fost prajite in prealabil si adaugam...

Tort cu visine si ananas

In Torturi la 22 Noi 2009

BLAT: Separam galbenusul de albus , galbenusul il frecam cu cele 7 linguri de ulei si cele 2 linguri de cacao , iar la final adaugam esenta de rom , albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si zaharul . Se incorporeze galbenusul cu albusul batut spuma . Totul este pus intr-o forma de...

salata de icre

In Peste la 20 Noi 2009

 Icrele le pun putin la "bain marie" pana prind o culoare rosiatica , intr-un ibric pun o cana de apa si cand da in fiert pun in ploaie grisul cu putina sare .  Intr-un bol pun icrele si grisul si le frec cu ulei pana devin omogene , apoi adaug zeama de la lamaie si...

Pasta de peste

In Peste la 18 Noi 2009

se fierbe cartoful in coaja , si oul se fierbe,  dupa toate ingredientele sunt puse in robot si se mixeaza pana iese o pasta 

Cordon Bleu

In Pui la 16 Noi 2009

se condimenteaza pieptul de pui;se ia o bucata de piept si se pune branza topita ,costita si cascaval si se ruleaza ; apoi se tavaleste prin pesmet amestecat cu faina ,ou si din nou pesmet. Se prajesc pana prinde o culoare aramie.

Piept de pui la gratar

In Pui la 16 Noi 2009

pieptul de  pui se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratarul incins pentru 5 minute;

Clatite cu dulceata de visine

In Prajituri la 15 Noi 2009

Se omogenizeaza toate ingredientele ,( faina: eu pun pana devine un aluat ''curgator''), se incinge tigaia punem putin ulei apoi portionam aluatul obtinut cu polonicul. Si vom obtine cel mai rapid desert care va multumi toata familia ( in cazul meu sotul). Dupa preferinta pot fi servite cu:...

Salata de vara

In Salate la 9 Noi 2009

Toate ingredientele se taie (exceptie facem pentru salata, pe care o rupem). Nu este indicat sa pui sarea direct peste salata deoarece vei risca sa nu-ti mai iasa o salata fresh. Separat, intr-un bol, vom face dressingul, care s eva pune peste salata cu putin timp inainte de a fi servita. Dupa...

Pulpe la cuptor

In Pui la 9 Noi 2009

SE FACE UN DRESSING DIN INGREDIENTELE DATE , CARE SE VA ADAUGA PESTE  PULPE CARE VOR FI PUSE IN PUNGA SPECIALA , DUPA CARE LA CUPTORUL PENTRU 45 MINUTE. SE POATE SERVI CU CARTOFI LA CUPTOR

Cartofi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2009

SE CURATA CARTOFI DE COAJA , DUPA CARE SUNT TAIATI ;DIN RESTUL INGREDIENTELOR SE FACE UN DRESSING , IN CARE VOM  PUNE CARTOFI. DUPA PUNEM TOTUL INTR-O PUNGA SPECIALA ( se gasesc in comert). SE BAGA LA CUPTOR PENTRU 45 MIN . LA FINAL RADEM PUTIN CASCAVAL

TARTINE DELICIOASE

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2009

ungem feliile de paine cu unt , asezam cascavalul ( aproximativ 1.5 cm grosime) , feliile de rosii , dupa gust sare, piper si busuioc . Se introduc in cuptorul incins pentru 5 minute.

Reteta de preparare a papanasilor

In Dulciuri la 4 Noi 2009

Reteta de preparare a papanasilor se omogenizeaza toate ingredientele , se portioneaza , se prajesc in baie de ulei.  

Chifletute cu sos de rosii

In Vita la 4 Noi 2009

sosul : se caleste ceapa , dupa ce prinde o culoare aurie se toarna 250 ml apa se lasa sa fiarba pana ce ceapa se topeste . Adaugam cele 3 linguri de tomate , sare , piper dupa gust , busuioc , iar la final lingura de zahar si usturoiul

Chiftelute din carne de vita

In Aperitive / Garnituri la 4 Noi 2009

se amesteca toate ingredientele , dupa se portioneaza si se fac bilute , care urmeaza sa fie tavalite prin faina , se prajesc in baie de ulei

PUI LA ROTISOR

In Pui la 14 Sep 2009

se face un dressing din uleiul de masline, busuioc,sare si piper cu acest dressing se va unge puiul se baga la cuptor pentru 2 ore

TORT DE MERE

In Torturi la 14 Sep 2009

BLAT se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare, albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se incorporeaza galbenusurile cu albusurile batute spuma dupa care se toarna in ploaie faina ( 250 gr) ,...

BUDINCA CU BRANZA

In Dulciuri la 6 Aug 2009

- se fierb spaghetele cu un praf de sare, dupa ce au fier se pun in apa rece , apoi in strecuratoare - branza o dam prin razatoare , dupa care o amestecam cu 3 oua  si cele 7 linguri de zahar - amestecam spaghetele cu compozitia , si adaugam si cele 2 plicuri de zahar...

prajitura cu visine

In Prajituri la 28 Iul 2009

- se separa galbenusul de albus, se freaca galbenusurile cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare - se bat albusurile spuma impreuna cu cele 250gr de zahar si plicurile de zahar vanilat - se incorporeza galbenusurile cu albusurile batute spuma si cu faina , care se adauga in ploaie ,...

Ciorba de fasole cu costita

In Supe/Ciorbe la 27 Iul 2009

fasole este pusa cu o seara inainte in apa intr-o oala de 5 litri se pune fasolea la fiert impreuna cu legumele , cand au fiert pe jumatate costita se taie in bucati si se prajeste putin , apoi este adaugata in supa cu tot cu uleiul in care sa prajit se mai  adauga sare dupa gust si...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 26 Iul 2009

Se pune laptele la fiert impreuna cu cele 7 linguri de zahar, se ard cele 5 linguri de zahar intr-un vas, dupa ce prinde culoarea caramelului se pune in forma . Se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu un praf de sare, iar albusurile se bat spuma impreuna cu cele 3...

Afisate 31 - 57 din 57 retete    

Postari recente

publicat la 25.10.2012

Papanasi

publicat la 24.10.2012

Fasole cu ciolan

publicat la 21.10.2012

Sarmale in foi de vita

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]