Prajitura Milch Schnitte (felie de lapte)

de Criss in Prajituri, 29 Dec 2010 | 11576 vizualizari

 

La realizarea acestei delicioase prajituri a contribuit prietena mea Monica Elizabet, care mi-a trimis laptele condensat.
Apropo, laptele condensat a calatorit mult pana sa ajunga la mine, a venit tocmai din Brazilia. ;)

 

INGREDIENTE

    Blat :      

  • 6 oua      
  • 2 linguri apa      
  • 1 lingura ulei      
  • 8 linguri zahar      
  • 8 linguri faina      
  • 3 linguri cacao      
  • 1 plic praf de copt

Crema :

  • 400 ml frisca lichida (Meegle)
  • 350 g lapte condensat (al meu a fost putin mai mult, aproape 400 g. Multumesc Monica!)
  • 1 lingura miere
  • 1 1/2 plic gelatina (eu am pus doar un plic dar crema a iesit prea moale asa ca trebuie pus un plic si jumatate)
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Milch Schnitte (felie de lapte):

Blat:


Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul, apa, uleiul si se bat pana devin albe si spumoase.


Albusurile se bat spuma tare.


Peste galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Apoi se adauga albusurile, amestecand cu lingura de jos in sus sa nu se lase.


Se toarna compozitia in tava si se coace 25-30 min. la foc mic.



Crema:


Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml lapte. Dupa ce s-a umflat, se dizolva si se amesteca cu laptele condensat si mierea. Frisca se bate foarte bine, apoi se adauga laptele condensat cu gelatina. Se poate pune crema in frigider pentru aproximativ o ora, timp in care se mai amesteca din cand in cand ca sa nu se intareasca de tot. Eu n-am pus crema in frigider pentru ca era suficient de tare.


Se taie blatul in doua, se pune toata crema si deasupra blatul al doilea. Se glazureaza cu ciocolata.


Eu am topit la microunde 200 g ciocolata menaj si am adaugat 3 linguri frisca lichida. (mergea si mai multa)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Milch Schnitte (felie de lapte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

30.12.2010, 20:40

Multumesc Ela de info...de cand caut lapte condensat.. Cu ani in urma imi aduceam din Germania...se gasea si la noi dar dupa o vreme a disparut...te pup cu drag! Are si Laura Adamache o reteta si am zis ca o voi incerca candva...

Criss 1

01.01.2011, 11:19

Multumesc Motane.

Criss 1

01.01.2011, 11:20

Ela, am sa caut si eu la Kaufland. Am mai cautat cu ceva timp in urma dar n-am gasit.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Kinder Bueno