Prajitura Milch Schnitte (felie de lapte)

de Criss in Prajituri, 29 Dec 2010 | 13673 vizualizari

 

La realizarea acestei delicioase prajituri a contribuit prietena mea Monica Elizabet, care mi-a trimis laptele condensat.
Apropo, laptele condensat a calatorit mult pana sa ajunga la mine, a venit tocmai din Brazilia. ;)

 

INGREDIENTE

    Blat :      

  • 6 oua      
  • 2 linguri apa      
  • 1 lingura ulei      
  • 8 linguri zahar      
  • 8 linguri faina      
  • 3 linguri cacao      
  • 1 plic praf de copt

Crema :

  • 400 ml frisca lichida (Meegle)
  • 350 g lapte condensat (al meu a fost putin mai mult, aproape 400 g. Multumesc Monica!)
  • 1 lingura miere
  • 1 1/2 plic gelatina (eu am pus doar un plic dar crema a iesit prea moale asa ca trebuie pus un plic si jumatate)
  • 50 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Milch Schnitte (felie de lapte):

Blat:

Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zaharul,  apa, uleiul si se bat pana devin albe si spumoase.

Albusurile se bat spuma tare.

Peste galbenusuri se adauga faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Apoi se adauga albusurile, amestecand cu lingura de jos in sus sa nu se lase.

 Se toarna compozitia in tava si se coace 25-30 min. la foc mic.

 

Crema:

 Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml lapte. Dupa ce s-a umflat, se dizolva si se amesteca cu laptele condensat si mierea. Frisca se bate foarte bine, apoi se adauga laptele condensat cu gelatina. Se poate pune crema in frigider pentru aproximativ o ora, timp in care se mai amesteca din cand in cand ca sa nu se intareasca de tot. Eu n-am pus crema in frigider pentru ca era suficient de tare.

Se taie blatul in doua, se pune toata crema si deasupra blatul al doilea. Se glazureaza cu ciocolata.

Eu am topit la microunde 200 g ciocolata menaj si am adaugat 3 linguri frisca lichida. (mergea si mai multa)

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Milch Schnitte (felie de lapte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

RuxyRux 1

30.12.2010, 20:40

Multumesc Ela de info...de cand caut lapte condensat.. Cu ani in urma imi aduceam din Germania...se gasea si la noi dar dupa o vreme a disparut...te pup cu drag! Are si Laura Adamache o reteta si am zis ca o voi incerca candva...

Criss 1

01.01.2011, 11:19

Multumesc Motane.

Criss 1

01.01.2011, 11:20

Ela, am sa caut si eu la Kaufland. Am mai cautat cu ceva timp in urma dar n-am gasit.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Deliciu - o alta varianta