pana_luminita

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 26.07.2009

RETETE57
PRIETENI14
Retete

Papanasi

In Dulciuri la 25 Oct 2012

Pun intr-un bol toate ingredintele si le amestec bine pana obtin un aluat pe care pot sa-l modelez . Formez gogosele pe care le prajesc in baie de ulei pana se rumenesc

Fasole cu ciolan

In Mancaruri cu carne la 24 Oct 2012

Fierb ciolanul la foc mic , iar in paralel am fiert fasolea care am lasat-o in prealabil  la inmuiat peste noapte . Cand carnea incepe sa se desfaca de os opresc din fiert ciolanul pe care il portionez. Separat intr-o cratita calesc ceapa si morcovul taiat rondele , adaug peste apoi ...

Sarmale in foi de vita

In Mancaruri cu carne la 21 Oct 2012

Incep prin a toca marunt ceapa si morcovul  ,  pe care le calesc in 2 ling de ulei pana cand ceapa prinde culoarea aurie , apoi adaug si orezul si mai calesc 2 minute amestecand continuu. Peste carnea tocata  adaug spre a fi omogenizate: 2 ling de bulion , sare si piper dupa...

Prajitura Amandina

In Prajituri la 20 Oct 2012

Mod de preparare blat : Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 linguri de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compozitii, apoi incorporam ...

Cozonac

In Dulciuri la 21 Apr 2011

Topesc drojdia in lapte caldut si adaug faina pana maiaua iese ca o smanatana , las compozitia la dospit . Fierb laptele impreuna cu zaharul , cat timp laptele fierbe cern faina.    Peste faina (1kg) cernuta  adaug 500 ml lapte clocotit si amestec cu lingura , apoi adaug untul...

Tort cu crema de zahar ars si crantz

In Torturi la 24 Dec 2010

Crema de zahar ars: Am caramelizat cele 15  linguri de zahar intr-o cratita , apoi am turnat caramelul obtinut in forma . Am separat galbenusurile de albusuri ; albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat am adugat galbenusurile si laptele caldut , compozitia obtinuta...

Tort Amandina

In Torturi la 24 Dec 2010

BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul si plicurile de zahar vanilat . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu ...

Tort de ciocolata

In Torturi la 4 Aug 2010

BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si treptat adaugam cele 12 ling de ulei , obtinem o compozitie cremoasa in care mai adaugam 4 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compoziti...

Chiftelute de legume

In Aperitive / Garnituri la 3 Iul 2010

Curatam legumele de coaja(dovlecelul , morcovul) si le dam pe razatoare , morcovul pe razatoare mica iar dovlecei pe razatoarea mare. Cartofi fierti ii pasam , ceapa verde si mararul le taiem marunt . Omogenizam toate aceste legume si adaugam peste ele 2 linguri de faina , oul batut si sare si...

Tocanita de vara cu pui

In Mancaruri cu carne la 3 Iul 2010

Prajim carnea de pui , intre timp tocam marunt toate legumele  , exceptie vom face pentru rosii care le oparim si le curatam de coaja si abia apoi se dau pe razatoare. Separat intr-o tigaie prajim in ulei ceapa , care  cand prinde culoare aramie adaugam peste ea restul de legume si...

Prajitura de visine cu glazura de ciocolata

In Prajituri la 3 Iul 2010

Separam  galbenusurile de albusuri , galbenusurile le frec cu un praf de sare si cele  6 linguri de ulei , albusurile se bat spuma cu zaharul vanilat si cele 6 ling de zahar . Incorporam cele doua compozitii si adaugam in ploaie faina . Pune compozitia obtinuta intr-o forma de chec...

Sarmale in foi de vita

In Mancaruri cu carne la 1 Iun 2010

 Incep prin a toca marunt ceapa si morcovul  ,  pe care le calesc in 2 ling de ulei pana cand ceapa prinde culoarea aurie , apoi adaug si orezul si mai calesc 2 minute amestecand continuu. Peste carnea tocata  adaug spre a fi omogenizate: oul , patrunjelul maruntit, 2 ling...

Tocanita de vara

In Mancaruri cu carne la 26 Mai 2010

Aripioarele de pui sunt prajite , separat intr-o tigaie calim usturoiul, ceapa si cartofi , cand legumele incep sa isi piarda din culoare,  adaugam sucul de rosii si o cana de apa ( 250 ml) si lasam sa dea in clocot . Se adauga si aripioarele prajite ,  mancarica este...

Limonada

In Bauturi la 20 Mai 2010

Storc zeama de la o lamaie , adaug 5 ling de miere si 1.5 ml apa , tai bucatele din lime pentru aspect si frunze de menta

Mancare de spanac

In Mancaruri de post la 20 Mai 2010

Calesc ceapa in ulei cat sa fie sticloasa adaug bulionul si las sa se omogenizeze, pun putina apa si las sa dea intr-un clocot adaug spanacul dezghetat adaug cana cu apa si cateii de usturoi taiati marunt  , las pana scade apa amestecand destul de des ... si GATA!  

Tocanita de vitelus

In Mancaruri cu carne la 10 Mai 2010

Carnea taiata bucati se pune la calit impreuna cu morcovul si ceapa taiata marunt. Se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mic. Se fierbe acoperit pana ce scade sucul. Adaugam rosiile si ardeii tocate cubulete . Se pune si putina supa, daca nu este lichid suficient, potrivim dupa gustul cu...

Tort aniversar

In Torturi la 10 Mai 2010

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0;...

Ardei si rosii umplute

In Mancaruri cu carne la 11 Feb 2010

-Ardeii si rosiile  se curata de cotoare si seminte, se spala si se cresteaza la virf. -Carnea se spala, se zvinta, si o tocam , ceapa si morcovul se curata, se spala, si se toaca marunt, se inabusa in ulei impreuna cu orezul, apoi lasam la  racit. - omogenizam compozitia cu...

Strudel cu mere

In Prajituri la 10 Feb 2010

-se rad merele si se pun la calit cu zaharul, esenta de rom si untul pana scade zeama, apoi se lasa la racit - foaia de aluat o impart in doua parti egale , apoi vom taia marginile laterale , sa fie late de 1.5 cm - umplutura racita o repartizam intre cele doua randuri de fasii , dupa care...

Tort festiv

In Dulciuri la 12 Ian 2010

 Separi albusurile de galbenusuri si sunt batute spuma , se adauga zaharul si se mixeaza in continuare , se adauga pe rand galbenusurile , esenta de vanilie si nuca macinata, apoi adaugam faina cernuta si amestecam incet de jos in sus . Turnam compozitia intr-o forma detasabila de tort ,...

Fursecuri rafinate

In Prajituri la 23 Dec 2009

Se fraca spuma zaharul cu untul , adugi oul, esenta de vanilie si faina treptat , framantezi pana obtii un aluat uniform si consistent. Aluatul rezultat in lasam peste noapte la frigider. Intinzi aluatul in foaie , si tai in diferite forme sau formezi bilute , apoi sunt asejate pe o tava...

Buseuri cu branza

In Aperitive / Garnituri la 23 Dec 2009

Amestecam ingredientele pentru aluat . Dupa ce obtinem un aluat fraged in acoperim cu un prosop si lasam  la rece pt 1 ora. Dupa intindem o foaie groasa , pe care o impaturesti in trei si repeti aceasta operatiune inca de doua ori. Apoi intind o foie subtire  , dupa aceasta...

Musaca cu cartofi si carne

In Porc la 21 Dec 2009

   Tocam ceapa si o prajim in ulei, se adauga carnea, sarea, piperul si pasta de tomate ( sau suc de rosii) si se fierb pana scade complet lichidul. Cartofii se fierb in coaja. Se curata si se taie felii rotunde si se asaza intr-un vas, alternand un rand de cartofi cu unul de carne(...

Scramble Eggs&cheese

In Aperitive / Garnituri la 18 Dec 2009

ouale le bat si adaug branza pisata , condimentez cu sare si piper dupa gust. Pun amestecul in tigaie in care am topit o bucatita de unt , dupa amestec continuu pana cand ouale sunt gata .

tarta cu ciocolata si visine

In Dulciuri la 18 Dec 2009

Crema: Frecam zaharul cu oul, se adauga laptele si se aseaza pe foc moderat, amestecand mereu, pana  cand compozitia  se ingroasa , se opreste focul si se lasa sa se raceste crema obtinuta. Apoi untul se amesteca cu crema  pana cand se obtine o crema omogena . Se adauga cacaua...

mini chiftelute de pui

In Aperitive / Garnituri la 18 Dec 2009

  Toc carnea de pui , ceapa, patrunjelul si usturoiul folosind robotul de bucatarie , ingredientele le toc separat una de cealalta . Apoi amestec toate ingredientele impreuna cu oul, sare si piper. Din compozitia rezultata formez bilute mici pe care le tavalesc prin faina si le prajesc...

omleta cu afumatura

In Aperitive / Garnituri la 18 Dec 2009

Costita este taiata bucatele mici si este prajita , branza o pasez si o amestec cu cele trei oua . Apoi adaug  si costita care am prajit-o , tot amestecul il pun in tigaie si prajesc pe ambele parti omleta pana prinde culoarea aramie

Maxi briosa de ciocolata

In Prajituri la 18 Dec 2009

 Dizolvam drojdia  in lapte, se adauga putina faina si putin zahar si se lasa sa dospeasca la cald. Dupa ce maiaua a dospit, se adauga untul,cacao, ouale, sarea si restul de faina si zahar, se amesteca si se lasa sa creasca circa doua ore. Dupa ce aluatul a crescut,  se pune in...

Aripioare de pui crocante

In Pui la 5 Dec 2009

Aripioarele le dau in doua , dupa care le condimentez si le las asa 2 ore sa prinda gustul condimenteleor dupa care le pun pe gratar pentru 45 minute. 

Salata de vinete

In Salate la 4 Dec 2009

Amestec vinetele cu ceapa tocata marunt , sare , 1 ling de ulei , si maioneza obtinuta din ingredientele date si adaug sare dupa gust.

Afisate 1 - 30 din 57 retete    

Postari recente

publicat la 25.10.2012

Papanasi

publicat la 24.10.2012

Fasole cu ciolan

publicat la 21.10.2012

Sarmale in foi de vita

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Daca ajuti pe cineva azi, ai sa vezi ca isi va aminti de tine si data viitoare cind are nevoie de ajutor.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]