Prajitura Amandina

de pana_luminita in Prajituri, 20 Oct 2012 | 31807 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • CREMA:
  • 250 gr unt
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 2 oua
  • 50 ml lichior de cafea
  • SIROP:
  • 75 gr zahar
  • 400 ml apa
  • coaja de lamaie
  • GLAZURA:
  • 100 ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Mod de preparare blat :

Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 linguri de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compozitii, apoi incorporam  faina si praful de copt .Se coace in tava unsa cu margarina(dimensiuni tava 25*35)

Mod de preparare crema:

Intr-o cratita adaugam cele 2 oua , lichiorul, 3 linguri de zahar ,amidonul si pudra de cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena .  Lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam untul care a fost frecat cu 3 linguri de zahar.

Mod de preparare sirop:

Caramelizez zaharul peste care adaug apa si coaja de lamaie si las la foc mic pana ce zaharul s-a topit in totalitate

Mod de preparare glazura:

Se rupe ciocolata intr-o cratita , se adauga frisca lichida si se topeste pe foc la bain marie



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Amandina-0
Prajitura Amandina-1

COMENTARII (33)

Alina26

Alina26 1

02.04.2013, 19:06


superbaa-.......arata super!!!!!!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 23:22

delicioasa

simonay

simonay 1

07.11.2013, 00:04

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!