Prajitura Amandina

de pana_luminita in Prajituri, 20 Oct 2012 | 38152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 7 oua
  • 7 linguri faina
  • 7 linguri zahar
  • praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • CREMA:
  • 250 gr unt
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 4 linguri cacao
  • 8 linguri zahar
  • 2 oua
  • 50 ml lichior de cafea
  • SIROP:
  • 75 gr zahar
  • 400 ml apa
  • coaja de lamaie
  • GLAZURA:
  • 100 ciocolata
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Amandina:

Mod de preparare blat :


Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 linguri de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul . Amestecam cele doua compozitii, apoi incorporam faina si praful de copt .Se coace in tava unsa cu margarina(dimensiuni tava 25*35)


Mod de preparare crema:


Intr-o cratita adaugam cele 2 oua , lichiorul, 3 linguri de zahar ,amidonul si pudra de cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena . Lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam untul care a fost frecat cu 3 linguri de zahar.


Mod de preparare sirop:


Caramelizez zaharul peste care adaug apa si coaja de lamaie si las la foc mic pana ce zaharul s-a topit in totalitate


Mod de preparare glazura:


Se rupe ciocolata intr-o cratita , se adauga frisca lichida si se topeste pe foc la bain marie






Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Alina26 1

02.04.2013, 19:06


superbaa-.......arata super!!!!!!

Krystyan Trendy 1

06.11.2013, 23:22

delicioasa

simonay 1

07.11.2013, 00:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5992 puncte

Panacris

5442 puncte

RODIMUR

4040 puncte

Rocsi

3926 puncte

Bya Ralu

2775 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supă de roșii cu ciuperci uscate
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza sarata si marar

de RODIMUR 7

ieri la 23:57

Unt cu leurda

de Lau 9

ieri la 21:30

Pui cu leurda

de Lau 9

ieri la 20:52

Avat marinat

ieri la 19:36

Desert biscuiti din faina de alac, parfumati cu lavanda

pe 17.09 la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura amandina