Tort Amandina

de pana_luminita in Torturi, 24 Dec 2010 | 6808 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 250 gr faina
  • 250 gr zahar
  • 3 ling cacao
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • sare
  • 10 oua
  • CREMA:
  • 4 oua
  • 4 linguri cacao
  • 2 linguri amidon
  • margarina 250 gr
  • esenta de rom
  • 6 linguri de zahar
  • 250 ml lapte
  • SIROP:
  • 1 lamaie
  • 5 linguri de zahar
  • 250 ml apa
  • DECOR:
  • ciocolata rasa

 

Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

BLAT: Separam galbenusurile de albusuri , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare , obtinem o compozitie cremoasa in care adaugam 3 ling de cacao. Separat intr-un bol albusurile sunt batute spuma cu zaharul si plicurile de zahar vanilat . Amestecam cele doua compoziti impreuna cu faina.


Intr-o tava tapetata cu hartie pt copt adaugam compozitia si o introducem la cuptor


CREMA: Intr-o cratita adaugam cele 4 oua, esenta de rom,zaharul ,amidonul si cacao le amestecam bine , apoi adaugam laptele punem la foc mic si amestecam continuu pana obtinem o crema omogena , lasam crema obtinuta la racit dupa care adaugam margarina .


SIROP: Intr-o cratita la foc mic punem apa , zaharul si zeama de la o lamaie


DECOR: razuim ciocolata cu lapte

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Ligia Bxl 1

13.10.2011, 11:42

mmmm ce e aiiici

ralu_ca 1

04.10.2013, 21:06

babi5 1

06.10.2013, 16:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorba de burta

de Adi 4

ieri la 12:20

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

pe 22.06 la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

pe 22.06 la 18:35

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Tiramisu reţetă originală