Tort ecler

de nadina73 in Torturi, 11 Sep 2010 | 7167 vizualizari

 

Daca tot m-am apucat de copt la eclere ,am zis ia sa incerc si un tort ecler sa vedem cum e ?va astept la o feliuta

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 250 ml apa
  • 1/2 lingurita de sare
  • creama:
  • 6 galbenusuri
  • 8 linguri pline de faina
  • 250 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 1 pachet de unt
  • 4 vanilii
  • Glazura:
  • 1 ciocolata neagra
  • 100 ml frisca
  • 50 g unt
  • Decor :
  • bombonele si inimioare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ecler:

Se pune apa ,uleiul si sarea la fiert iar cand fierb se iau de pe foc si se pune faina. Se omogenizeaza bine , dupa care se pun ouale cate unul si se amesteca rapid, sa se incorporeze bine ouale.


Cu o lingura se ia din compozitie si se pune intr-o tava mica ,unsa bine cu ulei. Se da tava la cuptor aproximativ 20 minute la 250 grade ,grija mare se umfla tare. Se coc 3 blaturi de aceasi marime.


Crema:


Se amesteca bine galbenusurile cu zaharul faina si laptele cate putin si la final vanilia. Se pun toate pe foc pana se ingroasa amestecand incontinuu. Dupa ce s-a ingrosat foarte bine se ia de pe foc si se lasa la racit. Dupa ce s-a racit foarte bine se amesteca cu untul facut spuma si se mixeaza bine.


Glazura:


Se rupe ciocolata bucatele mici se pune intr-o craticioara cu untul si frisca pana se topesc bine .


Asamblare tort:


Se pune un blat se pune crema din nou un blat ,crema si iar blat. Se imbraca cu crema ,iar la final se pune glazura: se lasa sa curga pe laterale, se orneaza cu bombonele de ciocolata


Se pune la rece 2-3 ore dupa care se taie. Cum eu abia acum noaptea l-am terminat nu am avut cum sa tai din el,dar promit sa pun poza maine cand il tai


PS.albusurile le folositi la alta reteta sau un chec,bezele


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

danis 1

13.09.2010, 13:23

foarte frumos si bun

danaamih 1

17.09.2010, 12:16

multumesc pentru idee... il fac si eu imediat ... mai ales ca maine avem sarbatoare in familie

Va doresc o zi buna , iar mie, spor la treaba !

jolygina 1

31.08.2012, 23:48

foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort rapid cu piscoturi