Tort festiv

de pana_luminita in Dulciuri, 12 Ian 2010 | 6920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 100 g nuci macinate
  • 1 esenta de vanilie

 

  •  crema:
  • 1 litru de frisca
  • 5 galbenusuri
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 plicuri de gelatina
  • ciocolata alba si neagra maruntita
  • ananas si zmeura
  • pentru ornat:
  • 250 g alune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort festiv:

 Separi albusurile de galbenusuri si sunt batute spuma , se adauga zaharul si se mixeaza in continuare , se adauga pe rand galbenusurile , esenta de vanilie si nuca macinata, apoi adaugam faina cernuta si amestecam incet de jos in sus .

Turnam compozitia intr-o forma detasabila de tort , unsa cu unt si tapetata cu faina, dam forma la cuptor pentru 30 minute , dupa care lasam sa se raceasca.

Pun cele trei plicuri cu gelatina la inmuiat in 250 ml de apa rece pentru 10 minute , dupa care o topesc pe foc. Alunele le prajesc in cuptor , opresc cateva pentru ornat  restul le toc.

Bat fisca bine , apoi adaug pe rand galbenusurile si mixez , dupa adaug gelatina topita si amestec bine impreuna cu ciocolata rasa .

Las blatul in forma de tort si il insiropez cu siropul de la ananas adaug crema pe care am amestecat-o cu fructele , las torul la frigider pentru doua ore .

Ornez marginea la tort cu alune

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort festiv" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura cu urda si visine

de oanapl 7

pe 15.05 la 16:32

Desert prajitura cu dovleac, ciocolata si faina de cocos

de oanapl 7

pe 15.05 la 15:45

Desert prajitura cu blat din cocos si crema de vanilie

de dantes 5

pe 15.05 la 10:42

Desert cornulete umplute cu alune de padure

pe 14.05 la 21:27

Desert amandine

pe 14.05 la 16:27

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulouri cu frisca si kiwi