Fursecuri rafinate

de pana_luminita in Prajituri, 23 Dec 2009 | 4625 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ingrediente :
  • 120 g unt
  • 220 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • 1 esenta de vanilie
 
  • pentru sos:
  • 100 g ciocolata
  • 1 ling de zahar pudra
  • 2 ling de apa
  • 1 lingura de rom
  • 50 g unt
 
  • pt decor pudra de cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri rafinate:

Se fraca spuma zaharul cu untul , adugi oul, esenta de vanilie si faina treptat , framantezi pana obtii un aluat uniform si consistent. Aluatul rezultat in lasam peste noapte la frigider.


Intinzi aluatul in foaie , si tai in diferite forme sau formezi bilute , apoi sunt asejate pe o tava tapetata cu folie speciala de copt. Le introduc in cuptorul preincalzit si le las la copt circa 20 minute.


Pentru sosul de ciocolata , topim ciocolata pe baie de aburi , adaug zaharul, doua linguri de apa si las sa fiarba pana devine o crema groasa. Adaug romul , si amestec pana se omogenizeaza si las sa se raceasca putin , dupa care adaug untul.


Fursecurile le imbrac in crema de ciocolata si le pudrez cu cacao

 

TIPS-URI

1

eu nu am avut intentie la inceput sa fac braduti sau fluturasi , deaceea nu am intins o foaie de la inceput si am improvizat , dupa cum vedeti in poze. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri rafinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ionix 1

23.12.2009, 12:38

la favorite le pun... dupa ingrediente cred ca-s super bune

pana_luminita 1

23.12.2009, 12:43

ionix , sunt foarte bune

ionix 1

23.12.2009, 12:50

sunt foarte sigura... eu nu mai am forme de fursecuri dar cand o sa-mi iau o sa le fac si pe astea... imi place ca aluatul are unt si sosul ciocolata , asta inseamna gust bun... din punctul meu de vedere, bineinteles!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Mami''in forme