Fursecuri rafinate

de pana_luminita in Prajituri, 23 Dec 2009 | 4418 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ingrediente :
  • 120 g unt
  • 220 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • 1 esenta de vanilie
 
  • pentru sos:
  • 100 g ciocolata
  • 1 ling de zahar pudra
  • 2 ling de apa
  • 1 lingura de rom
  • 50 g unt
 
  • pt decor pudra de cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri rafinate:

Se fraca spuma zaharul cu untul , adugi oul, esenta de vanilie si faina treptat , framantezi pana obtii un aluat uniform si consistent. Aluatul rezultat in lasam peste noapte la frigider.

Intinzi aluatul in foaie , si tai in diferite forme sau formezi bilute , apoi sunt asejate pe o tava tapetata cu folie speciala de copt. Le introduc in cuptorul preincalzit si le las la copt circa 20 minute.

Pentru sosul de ciocolata , topim ciocolata pe baie de aburi , adaug zaharul, doua linguri de apa  si las sa fiarba pana devine o crema groasa. Adaug romul , si amestec pana se omogenizeaza si las sa se raceasca putin , dupa care adaug untul.

Fursecurile le imbrac in crema de ciocolata si le pudrez cu cacao

 

TIPS-URI

1

eu nu am avut intentie la inceput sa fac braduti sau fluturasi , deaceea nu am intins o foaie de la inceput si am improvizat , dupa cum vedeti in poze. ;)

RETETA IN IMAGINI

Fursecuri rafinate-0
Fursecuri rafinate-1
Fursecuri rafinate-2
Fursecuri rafinate-3
Fursecuri rafinate-4
Fursecuri rafinate-5
Fursecuri rafinate-6
Fursecuri rafinate-7
Fursecuri rafinate-8
Fursecuri rafinate-9
Fursecuri rafinate-10
Fursecuri rafinate-11
Fursecuri rafinate-12
Fursecuri rafinate-13
Fursecuri rafinate-14

COMENTARII (5)

ionix

ionix 1

23.12.2009, 12:38

la favorite le pun... dupa ingrediente cred ca-s super bune

pana_luminita

pana_luminita 1

23.12.2009, 12:43

ionix , sunt foarte bune

ionix

ionix 1

23.12.2009, 12:50

sunt foarte sigura... eu nu mai am forme de fursecuri dar cand o sa-mi iau o sa le fac si pe astea... imi place ca aluatul are unt si sosul ciocolata , asta inseamna gust bun... din punctul meu de vedere, bineinteles!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!