Fursecuri rafinate

de pana_luminita in Prajituri, 23 Dec 2009 | 5107 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ingrediente :
  • 120 g unt
  • 220 g zahar pudra
  • 1 ou
  • 250 gr faina
  • 1 esenta de vanilie
 
  • pentru sos:
  • 100 g ciocolata
  • 1 ling de zahar pudra
  • 2 ling de apa
  • 1 lingura de rom
  • 50 g unt
 
  • pt decor pudra de cacao
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri rafinate:

Se fraca spuma zaharul cu untul , adugi oul, esenta de vanilie si faina treptat , framantezi pana obtii un aluat uniform si consistent. Aluatul rezultat in lasam peste noapte la frigider.


Intinzi aluatul in foaie , si tai in diferite forme sau formezi bilute , apoi sunt asejate pe o tava tapetata cu folie speciala de copt. Le introduc in cuptorul preincalzit si le las la copt circa 20 minute.


Pentru sosul de ciocolata , topim ciocolata pe baie de aburi , adaug zaharul, doua linguri de apa si las sa fiarba pana devine o crema groasa. Adaug romul , si amestec pana se omogenizeaza si las sa se raceasca putin , dupa care adaug untul.


Fursecurile le imbrac in crema de ciocolata si le pudrez cu cacao

 

TIPS-URI

1

eu nu am avut intentie la inceput sa fac braduti sau fluturasi , deaceea nu am intins o foaie de la inceput si am improvizat , dupa cum vedeti in poze. ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri rafinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

ionix 1

23.12.2009, 12:38

la favorite le pun... dupa ingrediente cred ca-s super bune

pana_luminita 1

23.12.2009, 12:43

ionix , sunt foarte bune

ionix 1

23.12.2009, 12:50

sunt foarte sigura... eu nu mai am forme de fursecuri dar cand o sa-mi iau o sa le fac si pe astea... imi place ca aluatul are unt si sosul ciocolata , asta inseamna gust bun... din punctul meu de vedere, bineinteles!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone