Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura

de ExploraCuisine in Prajituri, 28 Mar 2011 | 9239 vizualizari

 

Un desert delicios!

 

INGREDIENTE

  • Pt budinca:   
  • 650 ml lapte      
  • 200 g orez      
  • 2 oua      
  • 3 linguri zahar      
  • putina coaja de lamaie      
  • vanilie
  • Pt sosul de zmeura:    
  • 200 g zmeura    
  • 2 linguri zahar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura:

Spalam orezul foarte bine si il fierbem in laptele indulcit cu cele 3 linguri de zahar, amestecand mereu sa nu se prinda. Cand orezul e fiert, adaugam coaja de lamaie si lasam sa se raceasca 2 minute.

Separam albusurile de galbenusuri, si amestecam galbenusurile cu orezul.

Mixam albusurile spuma si le incorporam in orez.

Turnam compozitia de orez intr-o tava tapetata cu putin unt si faina.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 30-35 minute.

Lasam sa se raceasca putin si o rasturnam pe un platou.

Pana cand se raceste budinca putin, facem sosul de zmeura. Spalam bine zmeura.(se poate prepara si cu zmeura congelata, doar sa o decongelati inainte de folosire)

Intr-o craticioara mica punem zmeura cu 2 linguri de zahar si lasam sa fiarba la foc mic pana se formeaza un sos.(cca 10 minute)

Lasam sa se raceasca si servim alaturi de budinca taiata felii.

Sosul in combinatie cu budinca este uimitor de bun, eu sunt un mare fan al zmeurei, asa ca mi-e greu sa nu laud minunatia aceasta :) Bon appetit!

TIPS-URI

1

Puteti servi budinca cu diverse sosuri dulci, sau cu ciocolata rasa, etc...

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez la cuptor cu sos de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

ExploraCuisine 1

30.03.2011, 01:59

Papa de copii dar bun bun si eu zic ca nu numai pentru copii

adry88 1

02.06.2011, 12:32

ce delicos

Panacris 1

19.04.2016, 07:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti fragezi spiralati