Prajitura "Nicoleta"

de Gergiana S in Prajituri, 26 Ian 2014 | 19424 vizualizari

 

O prajitura dulce,dulce, cu nuca de cocos si buna,buna!

 

INGREDIENTE

  • Pt foi:
  • 8 albusuri
  • 150 gr nuca de cocos
  • 4 lg faina
  • 300 gr zahar (asa cere reteta eu am folosit doar 250 gr)
  • 1 zahar vanilat
  • Pt crema
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr zahar(la fel am folosit doar 250 gr)
  • 1 zahar vanilat
  • esenta vanilie
  • 200 gr unt/ margarina la temperatura camerei
  • 150 ml lapte
  • 4 lg faina
  • Pt ornat
  • nuca de cocos
  • ciocolata rasa
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Nicoleta":

Pregatim foile astfel:


Albusurile se bat spuma bine cu un praf de sare.Apoi se adauga treptat zaharul si zaharul vanilat.Se pune apoi nuca de cocos si faina, amestecand cu o spatula de jos in sus, pentru a nu se lasa compozitia.


Din compozitia obtinuta se coc doua foi.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna jumatate din compzitie si se da la cuptorul incins pentru cca.10 minute.


Intre timp pregatim crema:


Galbenusurile se freaca cu zaharul, faina si apoi se adauga treptat laptele amestecand cu un tel pentru a nu face cocoloase.Se pune pe foc, amestecand continuu pana ce incepe sa se lege.Se trage de pe foc si dupa ce s-a mai racorit putin se adauga esenta de vanilie si untul la temperatura camerei.


Se aseaza o foaie de prajitura si se pune cam 3 sferturi din crema.Se aseaza si cea de-a doua foaie si restul de crema.Deasupra se presara nuca de cocos si ciocolata rasa.


Se da la rece pentru una- doua ore inainte de servre.

 

TIPS-URI

1

e bine ca toare ingredientele sa fie la temperatura camerei

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Nicoleta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

laura_n 1

27.01.2014, 13:46

biig like! o pufosenie delicioasa!

merisor 1

27.01.2014, 14:20

Super!

MIUTA 1

27.01.2014, 19:08

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de vanilie