Valdostana cu piept de pui

de Miha in Pui, 13 Iul 2010 | 19988 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 4 felii de sunca
  • 4 felii cascaval
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 2 catei usturoi
  • 2 cani suc de rosii
  • faina pentru prajit pieptul de pui
  • sare si piper
  • cimbru
  • rozmarin
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Valdostana cu piept de pui:

Pieptul de pui se taie in 2 pe lungime. Fiecare bucata se bate putin cu ciocanul de snitele intre 2 folii alimentare. Cateva linguri de faina se amesteca cu putina sare, piper si rozmarin. Se tavaleste din abundenta fiecare bucata de piept, apoi se prajeste in ulei de masline bine incins. Se scot pe un prosop absorbant, sa absoarba surplusul de ulei si se pastreaza la cald.


In alta tigaie se calesc usor ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand ceapa a devenit transparenta se adauga ciupercile tocate marunt (sau taiate felii, dupa preferinta) si o cana de suc de rosii. Se potriveste gustul de sare si piper si se fierbe inabusit pana scade toata zeama.


Sucul de rosii ramas il amestecam cu piper, cimbru si oregano.


Intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei se pun bucatile de pui prajite, se acopera cu cate o felie de sunca si una de mozzarella, apoi se toarna sucul de rosii cu condimente.


Dam tava la cuptor pentru 25-30 de minute, pana scade sosul si se topeste cascavalul.


Se serveste cald.


Daca ti-a placut reteta noastra "Valdostana cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

epurasha2bb 1

14.07.2010, 16:52

mihaelar63 1

05.03.2011, 01:29

oare cum mi-a scapat ?

babi5 1

29.08.2013, 12:20

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

8241 puncte

mihaelar63

7723 puncte

Lau

Lau 9

5870 puncte

Rocsi

5369 puncte

oanapl

5031 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Trufa
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob din piept de pui si ciuperci