Desert prajitura cu nuci caramelizate

de MyCookingLife in Prajituri, 13 Feb 2012 | 418927 vizualizari

 

O prajitura rafinata, cu un gust divin!

 

INGREDIENTE

  • Nucile caramelizate:
  • 350 g nuca
  • 4-5 linguri zahar
  • Blatul:
  • 8 albusuri ou
  • 16 linguri zahar tos
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1-2 lingurita de rom
  • sucul de la ½ lamaie
  • 250 gr nuci pisate
  • Crema:
  • 300 g unt gras
  • 8 galbenusuri ou
  • 8 linguri zahar
  • 200 ml lapte rece
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta vanilie (sau migdale)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuci caramelizate:

Nucile caramelizate: Se prajesc nucile in cuptor 2-3 minute. Se zdrobesc cu sucitorul cand sunt reci. Se face un caramel din 4-5 linguri zahar, se adauga 100 g nuci prajite si se amesteca rapid. Se intind nucile caramelizate pe o folie de aluminiu. Cand sunt reci, se piseaza.



Blatul:
Se bat albusurile spuma cu sarea, romul, zaharul si sucul de lamaie. Se adauga 250 g nuci prajite si pisate. Se coace blatul in tava de cuptor, pe hartie de copt, pentru 25-30 minute. Cand se raceste, se taie in 3 parti egale, pe lungime, dupa ce se dezlipeste de hartia de copt. (Blatul se taie in felii, nu pe inaltime ca la tort).



Crema: Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga laptele rece si se amesteca bine. Se amesteca pe foc, pana se ingroasa. Cand se raceste, se adauga zaharul vanilat. Se freaca untul. Se adauga lingura cu lingura din crema rece in unt, pana se incorporeaza bine. Se adauga esenta de vanilie.


Se asambleaza prajitura alternand straturile de blat cu cele de crema. Ultimul strat este de crema, deasupra caruia se presara nucile caramelizate.


Se taie a doua zi. (Noi nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 30 minute. A fost foarte buna!)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (238)

DIANA B 1

04.12.2015, 13:57

Fara faina sau amidon ? Doar asa numai cu nuci ?

Annapurna 1

04.12.2016, 17:42

Am facut de Paste (si o s-o fac si de Craciun) o varianta "imbunatatita" cu cate inca un strat de frisca bauta cu zahar caramelizat cu nuci,pus peste prima crema.Iese bestiala !!
Daca s-ar da dimensiunile tavii in care s-a copt ar fi usor de calculat cantitatile pentru tava in care coacem...De aici provin unele "rateuri"

lucia2014 1

15.12.2016, 05:11

Ce dimensiuni are tava si la ce temperatura se coace ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de nuca, foi de napolitana si caramel