Tort aniversar

de pana_luminita in Torturi, 10 Mai 2010 | 4275 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 10 oua
  • 8 ling de ulei
  • 250gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 3 ling cacao
  • crema 1:
  • 250 ml lapte
  • 3 ling amindon
  • 3 ling cacao
  • esenta de rom
  • 2 oua
  • zahar pudra 5 ling
  • margarina
  • crema 2:
  • 250 gr mascapone
  • smantana pt frisca
  • 2 oua
  • 3 lig zahar pudra
  • lapte 150 ml
  • intaritor pt frisca
  • sirop ciocolata
  • sirop:
  • 150 ml apa
  • 5 ling zahar
  • esenta de rom

1

pana_luminita

Bucataras incepator

Taguri: oua, tort, zahare, cacao, mascarpone, retete Torturi

/* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} blat: Separam galbenusurile de albus , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si se incorporeaza si cele 8 ling de ulei iar apoi adaugam cele 3 ling de cacao. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul . Peste albusurile spuma adaugam compozitia din galbenusuri si omogenizam, la final adaugam in ploaie faina . Tapetam cu hartie de copt tava , adaugam compozitia, si bagam la cuptor pentru 35 min. crema 1: Intr-un castron adaugam treptat si omogenizam : cele 2 oua , amidonul , cacaoa, esenta de rom si zaharul , apoi adaugam laptele , dupa ce am omogenizat bine ingredientele , punem compozitia intr-un vas de inox la foc mic amestecand continuu pana obtinem o crema la fel de consitenta ca o budinca, dupa ce s-a racit crema incorporam si margarina. Crema se da la frigider 1 h crema 2: Separam galbenusul si albusul de la cele 2 oua , galbenusurile sunt mixate impreuna cu mascapone , albusurile sunt batute spuma impreuna cu zaharul . Amestecam crema de mascapone cu albusurile batute spuma si apoi adaugam frisca (obtinuta din smantana , lapte , intaritor de frisca) . Crema obtinuta se da la frigider 1h sirop: Fierbem apa impreuna cu zaharul , iar la final adaugam esenta de rom "> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Tabel Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} blat: Separam galbenusurile de albus , galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si se incorporeaza si cele 8 ling de ulei iar apoi adaugam cele 3 ling de cacao. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul . Peste albusurile spuma adaugam compozitia din galbenusuri si omogenizam, la final adaugam in ploaie faina . Tapetam cu hartie de copt tava , adaugam compozitia, si bagam la cuptor pentru 35 min. crema 1: Intr-un castron adaugam treptat si omogenizam : cele 2 oua , amidonul , cacaoa, esenta de rom si zaharul , apoi adaugam laptele , dupa ce am omogenizat bine ingredientele , punem compozitia intr-un vas de inox la foc mic amestecand continuu pana obtinem o crema la fel de consitenta ca o budinca, dupa ce s-a racit crema incorporam si margarina. Crema se da la frigider 1 h crema 2: Separam galbenusul si albusul de la cele 2 oua , galbenusurile sunt mixate impreuna cu mascapone , albusurile sunt batute spuma impreuna cu zaharul . Amestecam crema de mascapone cu albusurile batute spuma si apoi adaugam frisca (obtinuta din smantana , lapte , intaritor de frisca) . Crema obtinuta se da la frigider 1h sirop: Fierbem apa impreuna cu zaharul , iar la final adaugam esenta de rom ">
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:







blat:


Separam galbenusurile de albus ,


galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si se incorporeaza si cele 8 ling de ulei iar apoi adaugam cele 3 ling de cacao.


Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul . Peste albusurile spuma adaugam compozitia din galbenusuri si omogenizam, la final adaugam in ploaie faina .


Tapetam cu hartie de copt tava , adaugam compozitia, si bagam la cuptor pentru 35 min.



crema 1:


Intr-un castron adaugam treptat si omogenizam : cele 2 oua , amidonul , cacaoa, esenta de rom si zaharul , apoi adaugam laptele ,


dupa ce am omogenizat bine ingredientele , punem compozitia intr-un vas de inox la foc mic amestecand continuu pana obtinem o crema la fel de consitenta ca o budinca,


dupa ce s-a racit crema incorporam si margarina. Crema se da la frigider 1 h



crema 2:


Separam galbenusul si albusul de la cele 2 oua ,


galbenusurile sunt mixate impreuna cu mascapone ,


albusurile sunt batute spuma impreuna cu zaharul .


Amestecam crema de mascapone cu albusurile batute spuma si apoi adaugam frisca (obtinuta din smantana , lapte , intaritor de frisca) . Crema obtinuta se da la frigider 1h


sirop:


Fierbem apa impreuna cu zaharul , iar la final adaugam esenta de rom









 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Teo 1

12.05.2010, 00:21

are un ingredient care imi place , de asta vreau sa incerc !

pana_luminita 1

12.05.2010, 10:45

mare , mare......... dar surioara mea a cerut si acasa pentru restul familiei si nu prea a fost indeajuns pentru toti

AURY28 1

17.07.2010, 15:15

SUPER TORTUL SPER CA DATA VIITOARE SA NE ADUCI SI NOUA O BUCATICA.PUPICI

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Constelatialeu

8260 puncte

Rocsi

7860 puncte

RODIMUR

5710 puncte

mihaelar63

5450 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală