Tort aniversar

de pana_luminita in Torturi, 10 Mai 2010 | 3870 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 10 oua
  • 8 ling de ulei
  • 250gr zahar pudra
  • 250 gr faina
  • 3 ling cacao
  • crema 1:
  • 250 ml lapte
  • 3 ling amindon
  • 3 ling cacao
  • esenta de rom
  • 2 oua
  • zahar pudra 5 ling
  • margarina
  • crema 2:
  • 250 gr mascapone
  • smantana pt frisca
  • 2 oua
  • 3 lig zahar pudra
  • lapte 150 ml
  • intaritor pt frisca
  • sirop ciocolata
  • sirop:
  • 150 ml apa
  • 5 ling zahar
  • esenta de rom
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:







blat:


Separam galbenusurile de albus ,


galbenusurile sunt frecate cu un praf de sare si se incorporeaza si cele 8 ling de ulei iar apoi adaugam cele 3 ling de cacao.


Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul . Peste albusurile spuma adaugam compozitia din galbenusuri si omogenizam, la final adaugam in ploaie faina .


Tapetam cu hartie de copt tava , adaugam compozitia, si bagam la cuptor pentru 35 min.



crema 1:


Intr-un castron adaugam treptat si omogenizam : cele 2 oua , amidonul , cacaoa, esenta de rom si zaharul , apoi adaugam laptele ,


dupa ce am omogenizat bine ingredientele , punem compozitia intr-un vas de inox la foc mic amestecand continuu pana obtinem o crema la fel de consitenta ca o budinca,


dupa ce s-a racit crema incorporam si margarina. Crema se da la frigider 1 h



crema 2:


Separam galbenusul si albusul de la cele 2 oua ,


galbenusurile sunt mixate impreuna cu mascapone ,


albusurile sunt batute spuma impreuna cu zaharul .


Amestecam crema de mascapone cu albusurile batute spuma si apoi adaugam frisca (obtinuta din smantana , lapte , intaritor de frisca) . Crema obtinuta se da la frigider 1h


sirop:


Fierbem apa impreuna cu zaharul , iar la final adaugam esenta de rom









 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Teo 1

12.05.2010, 00:21

are un ingredient care imi place , de asta vreau sa incerc !

pana_luminita 1

12.05.2010, 10:45

mare , mare......... dar surioara mea a cerut si acasa pentru restul familiei si nu prea a fost indeajuns pentru toti

AURY28 1

17.07.2010, 15:15

SUPER TORTUL SPER CA DATA VIITOARE SA NE ADUCI SI NOUA O BUCATICA.PUPICI

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tort botez "Adriana"