Tort cu crema de zahar ars si crantz

de pana_luminita in Torturi, 24 Dec 2010 | 4974 vizualizari

 

Acest tort l-am mancat cu foarte mult timp in urma , era preferatul meu ....( mama a pierdut reteta :(( deci nu am mai avut ocazia de a gusta asemenea bunaciune ;) ; si hoinarind pe site am vazut tortul facut de Criss , nici nu a trebuit sa ma uit la reteta pt ca din poza mi-am dat seama ca acesta este torul copilariei mele .:0) poop Criss
)

 

INGREDIENTE

  • crema de zahar ars
  • 10 oua
  • 1 l lapte
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 7 linguri de zahar
  • 15 linguri pentru caramelizat

BLAT:

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 plic de zahar vanilat

DECOR:

  • frisca
  • 5 linguri de zahar
  • 100 gr de nuca
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si crantz:

Crema de zahar ars:


Am caramelizat cele 15 linguri de zahar intr-o cratita , apoi am turnat caramelul obtinut in forma . Am separat galbenusurile de albusuri ; albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat am adugat galbenusurile si laptele caldut , compozitia obtinuta am turnat-o in forma si am bagata-o la cuptor pentru 35 minute.


BLAT:


Am separat galbunusurile si albusurile de la cele 5 oua , albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul , apoi treptat in compozitie am adaugat galbenusurile si faina , compozitia am turnat-o peste crema de zahar ars si am mai bagat la cuptor pentru inca 30 minute


Dupa ce l-am scos din cuptor il las sa se odihneasca pana a doua zi :) cand il imbrac cu haine de sarbatoare frisca si crantz


DECOR:


Topesc zaharul intr-o cartita , iar in momentul in care prinde culoarea caramelului adaug nuca . Torn aceasta compozitie pe o hartie de copt si o las sa se raceasca , apoi o maruntesc

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si crantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MIUTA 1

01.01.2011, 14:47

elena1988 1

02.02.2011, 19:17

Cris2711 1

12.02.2011, 16:09

placeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort egiptean