TORT DE MERE

de pana_luminita in Torturi, 14 Sep 2009 | 3286 vizualizari

 

INGREDIENTE

-2 kg. mere - 750 gr zahar - 8 oua - 7 linguri de ulei - 250 gr faina - nuca ( optional) - frisca ( smantana LaDorna pt frisca) - 1 sticluta de rom - zahar vanilat 5 buc -
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE MERE:

BLAT


se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare, albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se incorporeaza galbenusurile cu albusurile batute spuma dupa care se toarna in ploaie faina ( 250 gr) , dupa preferinta se poate adauga si nuca tocata.


MERELE


se decojesc si se taie bucatele mici ( nu este indicat sa fie date prin razatoare), intr-o cratita mare se pune 500 gr de zahar la ars , in momentul in care zaharul sa topit se adauga merele impreuna cu o cana de apa (250 ml) (pS: sa nu va speriati daca zaharul topit se intareste, va trece putin timp si se va topi iar) , dupa preferinta se poate adauga nuca, punem si esenta de rom, se lasa pana ce zeama lasata de mere scade.


se lasa merele sa se raceasca , blatul se insiropeaza , tortul se orneaza cu frisca si fructe

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi 12

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (2)

boscodina 1

23.09.2009, 09:02

arata superb. la mere ca si crema pentru tort chiar nu ma gandisem, tare inspirata ideea.
eu am o reteta cu mere pe blatul de tort, iar merele le fierb 10 minute in suc de portocale, da asa o aroma placuta prajiturii- poate iti foloseste ca idee.

elena1988 1

02.02.2011, 19:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu lamaie