TORT DE MERE

de pana_luminita in Torturi, 14 Sep 2009 | 4287 vizualizari

 

INGREDIENTE

-2 kg. mere - 750 gr zahar - 8 oua - 7 linguri de ulei - 250 gr faina - nuca ( optional) - frisca ( smantana LaDorna pt frisca) - 1 sticluta de rom - zahar vanilat 5 buc -
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE MERE:

BLAT


se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare, albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se incorporeaza galbenusurile cu albusurile batute spuma dupa care se toarna in ploaie faina ( 250 gr) , dupa preferinta se poate adauga si nuca tocata.


MERELE


se decojesc si se taie bucatele mici ( nu este indicat sa fie date prin razatoare), intr-o cratita mare se pune 500 gr de zahar la ars , in momentul in care zaharul sa topit se adauga merele impreuna cu o cana de apa (250 ml) (pS: sa nu va speriati daca zaharul topit se intareste, va trece putin timp si se va topi iar) , dupa preferinta se poate adauga nuca, punem si esenta de rom, se lasa pana ce zeama lasata de mere scade.


se lasa merele sa se raceasca , blatul se insiropeaza , tortul se orneaza cu frisca si fructe

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

boscodina 1

23.09.2009, 09:02

arata superb. la mere ca si crema pentru tort chiar nu ma gandisem, tare inspirata ideea.
eu am o reteta cu mere pe blatul de tort, iar merele le fierb 10 minute in suc de portocale, da asa o aroma placuta prajiturii- poate iti foloseste ca idee.

elena1988 1

02.02.2011, 19:24

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Iahnie de fasole
  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

  • 28

    S

  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ghiveci de legume

ieri la 20:42

Desert pacinta cu foi si crema de portocale

de RuxyRux 9

ieri la 20:30

Salata de sfecla rosie cu hrean si otet

de Ina 7

ieri la 18:26

Aluat foietaj de casa

de Ancutsa 6

pe 29.11 la 22:36

RETETA RECOMANDATA
Desert tort inimioara, din inghetata de vanilie si ciocolata - Reteta nr. 600