TORT DE MERE

de pana_luminita in Torturi, 14 Sep 2009 | 2973 vizualizari

 

INGREDIENTE

-2 kg. mere - 750 gr zahar - 8 oua - 7 linguri de ulei - 250 gr faina - nuca ( optional) - frisca ( smantana LaDorna pt frisca) - 1 sticluta de rom - zahar vanilat 5 buc -
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE MERE:

BLAT


se separa galbenusul de albus, galbenusurile se freaca cu cele 7 linguri de ulei si cu un praf de sare, albusurile se bat spuma impreuna cu 250 gr zahar si 3 plicuri de zahar vanilat. Se incorporeaza galbenusurile cu albusurile batute spuma dupa care se toarna in ploaie faina ( 250 gr) , dupa preferinta se poate adauga si nuca tocata.


MERELE


se decojesc si se taie bucatele mici ( nu este indicat sa fie date prin razatoare), intr-o cratita mare se pune 500 gr de zahar la ars , in momentul in care zaharul sa topit se adauga merele impreuna cu o cana de apa (250 ml) (pS: sa nu va speriati daca zaharul topit se intareste, va trece putin timp si se va topi iar) , dupa preferinta se poate adauga nuca, punem si esenta de rom, se lasa pana ce zeama lasata de mere scade.


se lasa merele sa se raceasca , blatul se insiropeaza , tortul se orneaza cu frisca si fructe

 
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

boscodina 1

23.09.2009, 09:02

arata superb. la mere ca si crema pentru tort chiar nu ma gandisem, tare inspirata ideea.
eu am o reteta cu mere pe blatul de tort, iar merele le fierb 10 minute in suc de portocale, da asa o aroma placuta prajiturii- poate iti foloseste ca idee.

elena1988 1

02.02.2011, 19:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
TORT "VIS DE IARNA"