Tort cu inghetata de ciocolata

de Miha in Torturi, 14 Iun 2009 | 8243 vizualizari

 

E foarte bun si usor de facut,doar ca necesita ceva rabdare pana se congeleaza. :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g biscuiti obisnuiti
  • 100 g unt
  • 1/2 cana miez de nuca
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 5 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • esenta de vanilie
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu inghetata de ciocolata:

Blat:


Punem totul la robot si mixam pana obtinem pesmetul de biscuit.Intr-o tava cu inel detasabil,turnam pesmetul de biscuit si cu fundul unui pahar tasam bine pana se formeaza blatul bine legat.


Inghetata:


Galbenusurile le frecam bine cu zaharul si vanilia,cu o lingura de lemn,pana devin ca o crema si isi dubleaza volumul. Laptele il punem la fiert si in momentul in care da in clocot,se da departe si se toarna treptat peste crema de galbenusuri,amestecand continuu.Se mai pune putin pe foc,fara sa fiarba.Se strecoara printr-o sita deasa si se pune la racit intr-un vas cu apa cu gheata.Se amesteca din cand in cand.
Dupa ce s-a racit bine,se da la congelator.Se amesteca de cateva ori in vas,sa spargem acele de gheata ce se formeaza.


Peste blatul de biscuit punem inghetata,nivelam si dam din nou la congelator.


Inainte de servire se orneaza cu 50 g ciocolata topita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu inghetata de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Miha 1

23.07.2009, 20:32

Multumesc Lacrima draga!

Miha 1

27.07.2009, 02:00

Cu siguranta va iesi delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocanita de pui cu ardei
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu prune si nuci

de Adi 4

ieri la 20:03

Dulceata de zmeura

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

Briose cu banane

de abetina 3

ieri la 12:05

Chiftelute de cartofi, cu sos picant

de RODIMUR 5

pe 14.07 la 21:13

Desert prajitura cu urda, zmeura si caise

pe 14.07 la 20:18

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de biscuiti cu crema de cacao