Tort cu fundita

de laylalala in Torturi, 6 Noi 2010 | 1758 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 3 oua
  • 300 gr crema de ciocolata cu alune de padure
  • 100 ml lapte
  • 200 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 50 gr praf de cappuccino cu vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 150 ml frisca
  • 200 gr ciocolata cu lapte, topita si racita
  • 200 gr bomboane M&M’s

Pentru décor

  • 350 ml frisca
  • 1 fundita mare (orice culoare)
  • spray colorat pentru decorat (orice culoare) , optional
  • bombonele sidefate (orice culoare)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fundita:

Se incinge cuptorul la 190˚C. Se ung cu grasime 2 tavi rotunde, una de 20 cm diametru iar cealalata de 15 cm diametru.
Pentru blat, se bate untul cu zaharul. Se adauga ouale, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare ou adaugat. Se incorporeaza apoi crema de ciocolata cu alune de padure urmata de 100 ml lapte.Intr-un vas se amesteca faina cu cacaoa, cappuccino, praful de copt si un praf de sare. Ingredientele uscate se inglobeaza apoi in compozitia cu oua.Aluatul obtinut se imparte in cele 2 tavi si se da la copt 30-35 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Blaturile se lasa sa se raceasca complet.
Pentru crema, se bate frisca apoi se incorporeaza ciocolata topita urmata de bomboanele M&M’s.
Pentru asamblare, se taie fiecare blat in jumatate, pe orizontala si se umplu cu crema preparata.Se aseaza tortul de 20 cm diametru pe o farfurie, se unge deasupra cu putina frisaca apoi se aseaza tortul de 15 cm diametru.Tortul se decoreaza cu frisca, se face cu spray colorat (optional), se presara cu bombonele sidefate apoi se aseaza in varf fundita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fundita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu fundita-0
Tort cu fundita-1
Tort cu fundita-2
Tort cu fundita-3
Tort cu fundita-4
Tort cu fundita-5

COMENTARII (6)

elena1988

elena1988 1

07.11.2010, 13:01

vanilla

vanilla 1

09.11.2010, 17:38

la multi ani ptr sarbatorit/a!!!

laylalala

laylalala 1

10.11.2010, 12:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!