Tort cu visine si ananas

de pana_luminita in Torturi, 22 Noi 2009 | 4107 vizualizari

 

facut cu ce am gasit in frigider :)

 

INGREDIENTE

  • BLAT: 7 oua
  • 250gr faina
  • 250gr zahar
  • 7 ling de ulei
  • 2 ling cacao
  • esenta de rom
  • zahar vanilat 2 plicuri
  • CREMA:
  • 500 gr mascarpone
  • 4 oua
  • 150 gr zahar vanilat
  • FRISCA:
  • 125gr smanatana pt frisca
  •  intaritor pt frisca
  • praf de frisca
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu visine si ananas:

BLAT: Separam galbenusul de albus , galbenusul il frecam cu cele 7 linguri de ulei si cele 2 linguri de cacao , iar la final adaugam esenta de rom , albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul vanilat si zaharul . Se incorporeze galbenusul cu albusul batut spuma . Totul este pus intr-o forma de tort si bagat la cuptor pt 30 min ( fac testul cu scobitoare)


CREMA:


Mixam mascarpone cu cele 4 galbenusuri si zaharul pudra si bagam la frigider 30 min ( dupa preferinta se poate pune in crema visine si ananas , eu nu am amestecat am pus la sf. vezi poza)


Blatul il tai in doua, blatul il insiropez cu lapte pun crema de mascarpone , visine si ananas


Tortul il ornez cu frisca si visine ( si cu o dedicatie pentru sotul meu)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

liana_geicu 1

23.11.2009, 12:39

iammi, cu fructe, bun, bun!

ionix 1

05.12.2009, 19:03

arata foarte bine si pun pariu c-a fost delicios

elena1988 1

02.02.2011, 19:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de iaurt si ciocolata