Torta della nonna (Tarta bunicii)

de miremirc in Torturi, 26 Noi 2012 | 10982 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat :
  • 350 g faina 000
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • un praf de sare
  • 8 g praf de copt
  • 120 g unt
  • 170 g zahar
  • Crema :
  • 750 ml lapte
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • esenta de vanilie
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 50 g amidon alimentar
  • Deasupra :
  • 40 g seminte de pin
  • 2-3 lg zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Torta della nonna (Tarta bunicii):

Crema : punem intr-o cratita cu fund dublu laptele, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie (sau interiorul unei pastai de vanilie sau mai putin... dupa gustul fiecaruia) si lasam pe foc pana da in clocot.


Separat mixam galbenusurile cu zaharul pana se albesc, apoi incorporam amidonul.


Acest amestec de galbenusuri le turnam in fir subtire peste laptele fierbinte. Amestecam pana ce compozitia se ingroasa. Acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.


Aluat : amestecam faina cu praful de sare, praful de copt si zaharul, apoi adaugam untul, iar la sfarsit oul intreg si galbenusul de ou. Framantam foarte putin (pana cand omogenizam aluatul); invelim aluatul in folie alimentara, il asezam pe o farfurioara si dam la frigider pentru 1 ora.


Dupa ce a trecut 1 ora, aluatul il impartim in 2 parti, din care una mai mare . Bucata mare de aluat o intindem in tava rotunda cu d= 26 cm (eu am reusit doar cu mainile si folosindu-ma de un sucitor micut, exact ca in pozele de mai jos). Trebuie sa ajunga aluat si pe margini.


Umplem cu crema rece si apoi acoperim cu cealalta bucata mica de aluat ramasa. Marginile de la primul aluat vor acoperi frumos aluatul de deasupra, pe care il vom intepa cu furculita din loc in loc


Deasupra asezam 40 g seminte de pin si dam la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra (circa 35 minute).


Lasam tarta sa se raceasca, apoi presaram zahar pudra cu aroma de vanilie. Servim cu pofta, pentru ca este un adevarat deliciu ! :)


Sursa mea de inspiratie!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Torta della nonna (Tarta bunicii)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

gaby_duceag 1

27.11.2012, 22:50

perfect!
de parca ai fi facut vreodata ceva imperfect )

diana_k 1

28.11.2012, 08:12

delicioasa!

Panacris 1

28.11.2012, 08:16

Super delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tort "la metru"