Tort cu crema de vanilie si zmeura

de leoflori in Torturi, 18 Iun 2009 | 5406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul :
  • 6 oua
  • 250 gr. zahar
  • 300 gr. faina
  • 10 Linguri apa
  • 1 pliculet praf copt 
  • 1 Lingura de cacao (am inlocuit 2 Linguri faina cu 1 Lingura cacao)
  • 1 lingurita esenta rom
  • Crema de vanilie  :
  • 1 plic budinca vanilie Dr.Oetker
  • 250 ml. lapte + 3 Linguri zahar (pt.budinca)
  • 250 ml. frisca batuta10 gr. gelatina granule
  • Crema de zmeura  : 150 gr. zmeura
  • 150 gr. zahar
  • 1 Lingura sirop fructe (reteta originala era cu lichior cirese)
  • 300 ml. lapte
  • 1 1/2 Lingura cu varf faina
  • 90 gr. margarina
  • 1 1/2 pliculet gelatina granule (15 grame)
  • 150 ml. frisca batuta
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si zmeura:

Blatul : Se freaca galbenusurile cu zaharul adaugand din cand in cand cate o lingura cu apa, pana cand se obtine o crema de consistenta unei alifii.

Faina se amesteca (si cu cacao daca vrem blat de cacao) cu praful de copt si se adauga cate putin in amestecul de galbenusuri.

Albusurile batute spuma se adauga si ele la amestec.

Punem in forma tapetata (am folosit de 22 cm) si coacem la foc potrivit cca 40 minute.


Crema de vanilie : Se face budinca iar cand se raceste se pune gelatina dizolvata, se amesteca bine apoi se adauga si frisca batuta.


Crema de zmeura : Amestec faina cu laptele.

Intr-o craticioara pe foc se pune zaharul+zmeura+sirop fructe si se topesc la foc mic amestecand mereu.Se adauga amestecul de lapte + faina si iar amestecam pana se ingroasa.Punem margarina si apoi gelatina inmuiata si mai tinem pe foc 2-3 minute amestecand intr-una(sa nu fiarba!) Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta.

Se pune inelul formei de tort in jurul blatului.

Insiropam blatul (am folosit sirop de la o conserva de piersici)


Punem crema de vanilie. Apoi crema de zmeura si repetam pana terminam si foile de blat si cremele. Mi-a ramas din ambele creme, le-am combinat si am ornat tortul + bombonici decor iar cele mari sunt jeluri pt. ca am uitat sa-mi opresc din zmeura proaspata.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

Miha 1

20.06.2009, 10:57

Super "zmeurelul" tau!

leoflori 1

21.06.2009, 15:34

multumesc, Miha! am vazut si eu "sahul" tau, opera de arta!

Miha 1

21.06.2009, 16:10

Multumesc Flori! Nu chiar opera de arta,doar o creatie de week-end.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Croquembouche