Desert tort cu mango caramelizat

de -Licurici- in Torturi, 14 Noi 2017 | 3328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat: (ingrediente pt un blat, trebuie 2 buc):
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 1 lingurita coaja de citrice
  • 2 linguri ulei
  • 7 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Pentru mango caramelizat:
  • 2 buc mango
  • 350 g zahar brun
  • 50 g unt
  • Pentru crema:
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 ml lapte
  • 2 plicuri Creme Ole Dr. Oetker
  • Pentru decor -glazura portocalie:
  • 40 g ciocolata alba
  • 50 g frisca lichida
  • 2 g gelatina (1 foaie)
  • 3-4 picaturi de colorant portocaliu
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu mango caramelizat:

Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul. Se adauga galbenusurile, pe rand, apoi zaharul vanilinat, coaja de citrice si uleiul. Se mixeaza bine, apoi se adauga faina cernuta amestecata cu praful de copt, putin cate putin si se amesteca cu o paleta, usor, de jos in sus. Se pregateste o forma pentru tort (diametrul 22 cm) cu hartie de copt si se adauga compozitia. Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 15-20 min sau pana cand este gata (se incearca cu o scobitoare).

Pentru mango caramelizat, se taie mango in cubulete mai mici, se pune zaharul pe foc, se amesteca continuu, iar cand s-a topit, se adauga untul, apoi bucatile de mango.

Pentru crema, se mixeaza toate ingredientele pana se intareste crema.

Pentru montat, cele 2 blaturi se taie pe jumatate. Fiecare blat se insiropeaza cu caramelul de la mango, apoi se pune mango si crema. Se opreste putina crema pentru a inveli tortul la sfarsit.

Pentru glazura portocalie, ciocolata se rupe in bucati, se pune pe foc impreuna cu frisca lichida si se amesteca pana se topeste ciocolata. Cand se opreste focul, se adauga gelatina (inmuiata in apa) si colorantul. Se amesteca bine si se lasa la racit, apoi se pune pe marginea tortului si se lasa sa curga.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu mango caramelizat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere