Prajitura cu mascarpone si caise

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 26 Apr 2011 | 20618 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri lapte
  • 3 linguri ulei
  • 150 g faina(~10 linguri)
  • 35 g cacao
  • 15 g praf de copt
  •  Crema mascarpone :
  • 250 g mascarpone
  • 300 ml frisca
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 15 g gelatina
  • caise din compot
  •  Glazura:
  • 200 g ciocolata (amaruie si cu lapte)
  • 150 ml frisca
  • 10 g gelatina
  •  Decor:
  • frisca
  • pesmet de biscuiti
  • arahide gazurate
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mascarpone si caise:

Blat:


Ouale se separa,albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se lasa deoparte.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si se transforma totul intr-o compozitie cremoasa,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza.


Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua si se cerne peste galbenusuri; se omogenizeaza. Albusurile se incorporeaza cu o lingura in compozitia de galbenusuri. Aluatul se imparte in 2 parti si se coc 2 foi in tava patrata (24x24 cm) tapetata cu hartie de copt. Foile se coc la temperatura medie,in cuptorul preincalzit pentru aprox 20 minute fiecare.


Crema:


Gelatina se pune in 3 linguri de apa rece.


Galbenusurile se mixeaza cu 5 linguri zahar pana obtinem o compozitie cremoasa,apoi se adauga amidonul si se omogenizeaza. Laptele caldut se toarna peste crema de galbenusuri si se pune intr-o cratita pe foc mediu,amestecand incontinuu pana se ingroase. Gelatina hidratata se dizolva la bain-marie si se incorporeaza in crema de oua.


Branza mascarpone se mixeaza cu 4 linguri zahar,apoi se adauga crema de oua racit si se mixeaza. Frisca lichida se bate spuma tare si se incorporeaza in crema de mascarpone. Caisele se taie cubulete si se incrporeaza si ele in crema.


Asamblare:


Pe un platou se aseaza peretii detasabili ai tavii in care am copt blaturile si prima foaie de blat insiropat,crema,blat insiropat. Se da la frigider pentru aprox 1 ora.


Glazura:


Ciocolata rupta bucati se pune intr-o cratita impreuna cu frisca lichida si se amesteca la foc mic pana cand se topeste ciocolata. Gelatina hidratata se dizolva pe bain marie si se incorporeaza in crema de ciocolata. Se amesteca incontinuu 10 minute pana se raceste partial. Glazura racita partial se toarna peste prajitura si se baga 10 minute la congelator,apoi se scoate si se baga la frigider.


Marginile se imbraca in frisca si se presara cu pesmet de biscuiti. Deasupra se fac cuiburi de frisca cu arahide in mijloc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mascarpone si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

gaby_gabytza 1

07.09.2011, 18:33

ce bunatate

Phoncus 1

14.10.2013, 03:22

buna, c inseamna bain marie?

Phoncus 1

14.10.2013, 03:26

a si inca ceva, spune-mi te rog cu ce ai insiropat blatul. ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu biscuiti