Castraveti bulgaresti in otet

de Sylvia in Conserve, 21 Sep 2010 | 26835 vizualizari

 

Pentru ca e perioada in care pregatim camara pentru iarna am pus si eu muraturile pentru iarna , anul acesta pe laanga retetele mele am pus sa testez si aceasta reteta postat de Bunica pe www.bucatars.ro si cum retetele bunicelor sunt mereu bune abia astept sa ii degust.

 

INGREDIENTE

  • avem nevoie de
  • castraveti ( aproximativ 1,5 kg am pus eu ),
  • 2 morcovi taieti rondele,
  • o ceapa taiata solzisori,
  • tije de marar uscat ( eu ampus si cimbru uscat in apa pe care am clocotit-o )
  • boabe de mustar,
  • piper,
  • foi de dafin ,
  • eu ma pus si o lingura de condimente pentru muraturi de la Galeo ( are boabe de pustar, piper, foi de fain maruntite, ienibahar , coriandru, chilii si cuisoare, absolut superb amestecul acesta natura de semnite aromate pentru muraturi ) ,
  • pentru fiecare borcan de 800 de ml o lingurita de sare, una de zahar si 4 linguri de otet  ( eu am ajustata cantitatile avand borcanul de 1 l itru) . Eu am pus si 1-2 tije de hrean taiate subtiri.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti in otet:

Preparare: se cladesc castravetii in borcane, incepand cu un strat de marar uscat pe fundul borcanului , printre ei intercalam rondelele de morcovi si ceapa taiata solzisori, cate o foaie de dafin . La final am adaugat o lingurita de amestec de condimente pentru muraturi, o lingurita si jumatatede sare am pus eu ( la borcanul de 1 litru) una mai plina de zahar si 5 linguri de otet. Separat am fiert apa cu cimbru uscat, dafin si amestec de condimente pentru muraturi tot de la Galeo si cand s-a racorit putin am turnat-o in borcane.


Am sigilat borcanele si le-am lasat sa se raceasca incet acoperite cu un prosop gros. Puteti sa le sterilizati 15 minute in bain-marie eu nu am probleme cu aceste borcane asa ca am sarit procedeul.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

lia maria 1

20.08.2012, 18:57

sant deliciosi

Sylvia 1

25.08.2012, 00:00

ma bucur ca va plac

babi5 1

22.08.2013, 09:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gogosari conservati la rece