Chiftele de miel cu fistic in stil marocan

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 17 Oct 2015 | 910 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chifetele
  • 250 grame carne tocata de miel, degresata
  • 1/2 lingurita garam masala
  • sare/piper
  • ulei de masline
  • cateva crengute de cimbru
  • 1/2 lingura miere
  • 15 grame fistic
  • Pentru salata:
  • 1/2 salata
  • 1/2 castravete
  • 1/2 ceapa rosie
  • 4 masline Kalamata cu samburi
  • cateva rosii cherry
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 20 grame branza feta
  • 1/4 lamaie
  • sare
  • Pentru couscous
  • 1/2 cana couscous integral
  • 1/4 legatura menta proaspata
  • 1/4 chili
  • sare
  • ulei de masline
  • Pentru servit:
  • lamaie
  • 2 pita
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de miel cu fistic in stil marocan:

Se amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile.


Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc menta si chili. Se tranfera intr-un bol, se adauga couscousul si 1 cana de apa fierbinte, sare si putin ulei de masline, se amesteca si se acopera cu o farfurie/capac.


Se taie salata in sferturi si se aseaza pe un platou. Se dau ceapa si castavetele pe razatoarea mare si se amesteca cu sare intr-un bol. Cu ambele maini se scurg de excesul de apa si se adauga peste salata.


Se aseaza rosiile taiate si maslinele fara samburi pe platou.


Se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie si putina sare si se toarna peste salata. Se presara branza feta deasupra.


Se sfarama fisticul cu ajutorul unui mojar. Se preasara peste chiftele, impreuna cu cimbrul si miere, se scutura tigaia pana cand chifetele devin lucioase si se iau de pe foc.


Se incalzesc pitele cateva minute intr-o tigaie fara ulei.


Se amesteca couscousul si se oneaza cu frunze de menta.


Se servesc chiftelele cu pita, salata, couscous si felii de lamaie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de miel cu fistic in stil marocan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Gherca Daniela 1

18.10.2015, 15:55

Satisfyyourcravings 1

28.11.2015, 23:16

VI 1

14.04.2017, 12:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tofu in sos de carne tocata