Ciorba de miel cu tarhon si smantana

de MOKUSKA in Ciorbe, 23 Apr 2014 | 2871 vizualizari

 

Artemisia dracunculus-Tarhon

Este o verdeata foarta aromata, provine din Asia. Eu pastrez tarhonul in borcane cu sare grunjoasa si cu otet. Otetul de tarhon vara il folosesc pe salate. Sotul meu (parintii lui originari din Teleorman) nici nu a auzit de tarhon pana sa ma cunoasca.
De atunci ciorbele lui preferate sunt : ciorba de cartofi cu tarhon, ciorba de fasole boabe si afumatura si tarhon si nelipsita ciorba de miel de Paste cu tarhon.

 

INGREDIENTE

Ingrediente
  • oase de miel (eu am folosit coaste si sira)
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 telina mica (o felie)
  • 1 ceapa mare
  • 1 lamaie
  • otet de tarhon
  • sare
  • o legatura de loboda
  • tarhon
  • ardei gras
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu tarhon si smantana:

Oasele de miel se curata foarte bine, se spala si se lasa 3 minute in apa clocotita, dupa care se scurg bine si se clatesc cu apa calduta.


Tocam ceapa, ardei gras si loboda marunt, zarzavatul rondele, punem la fiert impreuna cu carnea de miel si putin tarhon tocat. Mielul fierbe foarte repede trebuie verificat dupa 30 minute cu o furculita. Inainte de a lua de pe foc ciorba o condimentam cu: zeama de lamaie, sare din tarhon, putin otet de tarhon si mai tocam o mana de tarhon, dupa care se pune capacul se lasa inca 5 minute sub capac.


Se serveste cu smantana.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu tarhon si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

laura_n 1

24.04.2014, 14:51

cred ca a iesit grozava!

Ubulika 1

24.04.2014, 17:17

MOKUSKA 1

24.04.2014, 17:35

ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

Soft French Bread Rolls

de Rocsi 9

pe 21.09 la 19:42

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel