Desert prajitura Tiramisu reţetă originală

de gaby_duceag in Dulciuri, 9 Mai 2013 | 109590 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Dupa ce au trecut sarbatorile pascale am remarcat mirata rau (pentru ca eu nuuuu am mancat nimic, dulciuri chiar deloc {emoticon_la_care_creste_nasul}, c-am pus cateva kilograme-n plus (puteam si-n minus..dar n-am vrut… :) ) ) si-am hotarat ca nu mai fac dulciuri. Ash! Motive de facut dulciuri nu gasesc io? … Acu’ motivul era c-aveam o cutie de mascarpone in frigider si…cum sa-o las io sa expire ? :D Si uite asa am pus rapid de-un tiramisu din care deja ammancatjumatatesingura – asa-i ca nu ati inteles ce am scris acum? :) )) Ce atata vorbarie? Tiramisu e bun si sa faceti si voi sa mancati si sa va ingrasati. Am zis !

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 1 cutie mascarpone -250 gr
  • 200 gr piscoturi 
  • 100 gr zahar
  • 2 oua
  • 100 ml cafea preparata
  • cacao – mie-mi place cat de multa!
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Prepara o cafea tare si buna – poti prepara mai multa ca oricum o bei )

Las-o sa se raceasca.

Separa albusurile de galbenusuri. Freaca galbenusurile cu zaharul pana ce acesta din urma e diluat si ai obtinut o crema ferma, lucioasa.

Albusurile le bati cu telul, cu-n varf de cutit de sare, pana ce obtii o spuma ce se tine de tel.

In galbenusurile frecate adaugi mascarpone si mixezi 2 minute. Poti sa furi cu degetul din crema obtinuta, ca e asa de bunutza!

In albusurile spuma adaugi treptat amestecul cu mascarpone si omogenizezi amestecand usor de jos in sus. Dai crema la rece.

Pregatesti fie un platou, fie o tava, cum ti-e mai comod,  si incepi a trece piscot cu piscot prin cafeaua rece, pe ambele parti (eu am turnat cafea intr-o farfurie) si le asezi ordonat pe platou/tava.

Eu am impartit din start piscoturile in doua, am folosit cate 12 la fiecare strat.

Dupa ce ai terminat primul strat de piscoturi intinde jumatate din cantitatea de crema si niveleaza frumos, uniform. Asaza si al doilea rand de piscoturi, intinde restul de crema, niveleaza si pudreaza din abundenta cu cacao.

Si gata! Lasa prajitura tiramisu la rece cateva ore apoi portioneaza.

Ca la mine nu a stat nicio ora…e alta poveste. Eu am taiat, ca doar voiam sa mananc…:))))

TIPS-URI

1

 Inainte de portionare  poti baga tiramisu putin la congelator, se taie tare bine.

2

Eu am avut oua de la mama soacra si nici nu am retineri in ce priveste folosirea de oua crude in preparate, dar daca voi aveti….frecati galbenusurile pe baie de abur cu zaharul, adaugand si doua linguri de lapte, iar albusurile la fel, le mixati la bain marie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si mascarpone