Papanasi fierti

de Michelle in Prajituri, 19 Mar 2010 | 13190 vizualizari

 

INGREDIENTE

 

  • 500 gr branza dulce de vaca
  • 125 gr gris
  • 2 lg zahar
  • vanilie
  • 3 oua
  • 50 gr unt
  • 100 gr pesmet
  • 2 lg zahat
  • apa
  • rom

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi fierti:

Branza se amesteca cu grisul,apoi se adauga zaharul si vanilia.

Se adauga si oualele pe rand.Se lasa jumatate de ora la odihna.

 Se pune apa la fiert impreuna cu rom
Intr-o tava larga topiti untul  si adaugati pesmetul si la foc mediu il prajiti pana se face auriu.

 Stingeti focul si adaugati zaharul.
Cu mainile umede, din amestecul de branza modelati bile micute,
Cand apa fierbe da-ti focul pe minim si asteptati ca apa sa nu mai clocoteasca. In acel moment puteti adauga in oala papanasi pana acoperiti fundul oalei cu ei.
Papanasii sunt fierti cand se ridica la suprafata.
Ii scoateti cu ajutorul unei palete cu gauri si ii aruncati direct in tava cu pesmet

 pe care o scuturati bine cu miscari orizontale fata-spate astfel incat papanasii sa se rostogoleasca si sa se acopere singuri de pesmet.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi fierti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Papanasi fierti-0
Papanasi fierti-1
Papanasi fierti-2
Papanasi fierti-3
Papanasi fierti-4
Papanasi fierti-5
Papanasi fierti-6
Papanasi fierti-7
Papanasi fierti-8
Papanasi fierti-9

COMENTARII (9)

elena1988

elena1988 1

02.02.2011, 16:31

feliciacristea46

feliciacristea46 1

06.03.2013, 16:43

vai de cand nu am mai mancat, tre. sa fac si eu, ca asa facea mama ptr. noi !

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

07.10.2014, 18:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!