Desert prajitura cu gris, de post

de anca_rm in Prajituri, 2 Apr 2020 | 4394 vizualizari

 

Azi va aduc o prajitura care este perfecta pentru a fi pregatita in perioada de post. Este o prajitura aromata si insiropata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr gris
  • 100 gr faina
  • 150 gr zahar
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa carbogazoasa
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura miere
  • 200 gr de nuci, arahide, visine,stafide,curmanele, fistic,coaja de portocale confiata etc (la alegere sau combinate)
  • Pt sirop:
  • 200 ml apa
  • 50 gr miere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu gris, de post:

In primul rand avem nevoie de o tava pe care punem hartie de copt. Eu am folosit o tava de 15 x 20 cm si preincalzim cuptorul la 180 grade C.

Zaharul si zaharul vanilat il amestecam cu apa carbogazoasa pana cand se topeste. Ingredientele uscate: gris, faina, praf de copt le amestecam separat intr-un castron. Le adaugam peste apa cu zahar si ulei si omogenizam .

Eu am adaugat in compozitie: coaja de portocala confiata taiata marunt, nuci taiate grosier, curmale taiate si niste visine fara sambure din compot.

Omogenizam totul si turnam in tava.

Dam tava in cuptorul incins la 180 grade C, pana cand prajitura incepe sa crape si sa se desprinda de margini. Bineinteles facem si testul cu scobitorea inainte sa o scoatem din cuptor, daca scobitoare iese curata, prajitura noastra este gata. Are nevoie de aproximativ 30 minute ca sa fie gata. 

Siropul il preparam astfel: incalzim apa si amestecam in ea mierea.

Turnam cat inca este cald peste prajitura din tava (si ea trebuie sa fie calda) si lasam sa absoarba tot siropul.

 

 

 

TIPS-URI

1

se poate aroma cu ce esente doriti

2

este o prajitura dulce

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu gris, de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

anca_rm 1

03.04.2020, 21:37

Rocsi e o prajitura umeda si dulce tare, dar gustoasa si aromata . noua ne-a placut

Gherca Daniela 1

04.04.2020, 17:41

dantes 1

05.04.2020, 10:11

Buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura pufoasa cu capsuni