Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

de bucatarasa in Pizza, 8 Mai 2024 | 625 vizualizari

 

Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza
Pentru a obtine un aluat de pizza pufos, este important sa folosesti ingrediente de calitate si sa acorzi atentie procesului de preparare.    
Cu acesti pasi simpli, vei obtine un aluat de pizza pufos si delicios, perfect pentru a fi savurat alaturi de familie si prieteni

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza
  • 500g faina de grau
  • 7g drojdie uscata (sau 20g drojdie proaspata)
  • 300ml apa calduta
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza:

Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza

Intr-un bol mare, amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia. Lasa compozitia sa se odihneasca timp de aproximativ 5-10 minute, pana cand drojdia incepe sa se activeze si sa se umfle.

Adauga faina si sarea peste amestecul de drojdie si incepe sa framanti aluatul. Adauga uleiul de masline si continua sa framanti timp de aproximativ 5-7 minute, pana cand obtii un aluat moale si elastic. Poti sa adaugi putina faina sau apa, daca este necesar, pentru a obtine consistenta potrivita.

Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc caldut si lipsit de curent de aer timp de aproximativ 1-2 ore, sau pana cand acesta isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in bucati egale si modeleaza-le in bile. Lasa bilele sa se odihneasca timp de inca 15-20 de minute.

Intinde fiecare bucata de aluat in forma dorita de pizza, folosind un sucitor sau mainile tale. Asaza aluatul intins pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt.

Acopera aluatul cu ingredientele preferate pentru pizza si coace intr-un cuptor preincalzit la 220°C timp de aproximativ 12-15 minute sau pana cand aluatul este frumos aurit si pufos.

Dupa ce pizza este coapta, poti sa o decorezi cu ierburi aromatice proaspete sau cu un strop de ulei de masline inainte de a o servi.

Recomandam si calzone sau focaccia

Daca ti-a placut reteta noastra "Cel mai bun aluat de pizza reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu iaurt și vișine: Desert rapid și savuros

pe 12.07 la 17:24

Vinete umplute cu legume și brânzeturi - Rețeta gustoasă de vară

pe 12.07 la 16:17

Pulpe de pui cu rosii si usturoi, in sos de vin - Reteta gustoasa la cuptor

de laura_n 7

pe 12.07 la 15:14

Dulceață de cireșe cu ghimbir și anason - Rețeta delicioasă și aromată

pe 12.07 la 11:50

Supa crema de mazare - Reteta simpla si delicioasa

pe 11.07 la 16:29

TOP
utilizatori

vasimur

1170 puncte

Constelatialeu

1104 puncte

Caty

825 puncte

Rocsi

255 puncte

Lau

Lau 9

197 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza Deliziosa