Calzone(reteta de baza)

de Andreea Caroline in Pizza, 6 Ian 2013 | 2345 vizualizari

 

reteta o am dintr-o carte de bucate de aici din Italia...deci presupun ca e cea originala :)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1/2 pahar ulei
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calzone(reteta de baza):

Faina se pune intr-un bol sau direct pe planul de lucru.se varsa in centru drojdia diluata in apa calduta.

Se incepe framintatul adaugind putin cite putin uleiul pina obtinem un aluat moale si elastic.

Se pune la dospit,acoperit cu un prosop pentru cel putin 4 ore.

Dupa ce a dospit,il mai framintam ptr citeva minute apoi intindem aluatul intr-o foaie subtire.

Din aluat taiem 4 discuri de circa 15 cm diametru.pe jumatate din disc punem umplutura dorita.Acoperim cu cealalta jumatate si presam cu virful degetelor sau cu ajutorul unei furculite ptr a fi sigur ca discul nu se va deschide.

Se da la cuptor.

 

TIPS-URI

1

umplutura poate varia dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calzone(reteta de baza)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

Andreea Caroline 1

17.01.2013, 21:50

iti multumesc ptr aprecieri mena

gabriella221184 1

08.07.2013, 23:10

eu ador sa fac pizza o sa o incerc cu siguranta :-)

Andreea Caroline 1

08.07.2013, 23:37

Gabriella

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!