Calzone(reteta de baza)

de - Andreea - in Pizza, 6 Ian 2013 | 4816 vizualizari

 

reteta o am dintr-o carte de bucate de aici din Italia...deci presupun ca e cea originala :)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 1/2 pahar ulei
  • putina sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calzone(reteta de baza):

Faina se pune intr-un bol sau direct pe planul de lucru.se varsa in centru drojdia diluata in apa calduta.

Se incepe framintatul adaugind putin cite putin uleiul pina obtinem un aluat moale si elastic.

Se pune la dospit,acoperit cu un prosop pentru cel putin 4 ore.

Dupa ce a dospit,il mai framintam ptr citeva minute apoi intindem aluatul intr-o foaie subtire.

Din aluat taiem 4 discuri de circa 15 cm diametru.pe jumatate din disc punem umplutura dorita.Acoperim cu cealalta jumatate si presam cu virful degetelor sau cu ajutorul unei furculite ptr a fi sigur ca discul nu se va deschide.

Se da la cuptor.

TIPS-URI

1

umplutura poate varia dupa preferinta fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Calzone(reteta de baza)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (28)

- Andreea - 1

17.01.2013, 21:50

iti multumesc ptr aprecieri mena

gabriella221184 1

08.07.2013, 23:10

eu ador sa fac pizza o sa o incerc cu siguranta :-)

- Andreea - 1

08.07.2013, 23:37

Gabriella

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mini calzone prajit