Pizza cu pui

de - TABITA - in Pizza, 29 Mar 2014 | 2037 vizualizari

 

Pizza cu pui e preferata mea. Mi-a iesit foarte buna! Pentru blat m-am inspirat de la Angelina Elena>:D

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina
  • 2 lingurite zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingura untura
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 1 varf lingurita busuioc
  • 1 varf lingurita oregano
  • 1/2 lingurita sare
  • apa calduta
  • Umplutura:
  • 1 pulpa de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ceapa rosie
  • 2 ardei grasi
  • 150 g branza telemea
  • cateva linguri pasta de tomate
  • pasta de ardei
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu pui:

Aluat:


Intr-un bol punem drojdia cu cele 2 lingurite de zahar, 2 lingurite faina si putina apa calduta, cat sa dizolvam totul.


Se lasa 10 minute sa dospeasca.


Intr-un vas se pune faina, sarea, untura, drojdia dospita, busuiocul si oregano.


Se adauga treptat apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.


Se adauga apoi uleiul de masline si se mai framanta 10 minute.


Se presara putina faina peste aluat si se acopera cu un prosop.


Se lasa pana isi dubleaza volumul.


Umplutura:


Pulpa de pui se spala si se curata, apoi se condimenteaza cu sare si piper, se taie bucatele, se pune la inabusit intr-o tigaie cu putin ulei si si se acopera cu un capac.


Ceapa se taie solzisori si se adauga peste carne. Se lasa sa se rumeneasca frumos, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca. Se taie ceapa rosie si ardeiul rondele. Se Amesteca pasta de tomate cu putina apa si pasta de ardei. Branza se da pe razatoare.


Se scoate aluatul pe masa infainata si se framanta putin.


Se imparte in doua (o parte mai mare si una mai mica).


Se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie potrivita, apoi se aseaza in tava tapetata cu folie de aluminiu sau hartie de copt.


Peste aluat se pune sosul de rosii, apoi branza rasa. Se aseaza bucatelele de pui cu ceapa calita, rondele de ceapa, ardeii si ceapa rosie.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 180° si se lasa pana se rumenste frumos.


Se serveste calda.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se mai pot adauga rosii.

2

Mi-a iesit o tava (mare) si jumate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

- TABITA - 1

29.03.2014, 14:53

Mala

gaby_gabytza 1

29.03.2014, 14:58

o felie dai

- TABITA - 1

29.03.2014, 19:02

Dau Gaby cand o sa mai am

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pizza de casa