Desert prajitura cu mere, nuci si branza

de oanapl in Prajituri, 16 Ian 2022 | 3811 vizualizari

 

Vă invit să încercați cea mai bună prăjitură cu mere și brânză pe care am mâncat-o vreodată. Toți cei care au gustat-o au fost de acord cu mine. Deja s-a terminat și am în plan să o repet.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat (35 x 25 cm):
  • 3 ouă mari
  • 60g zahăr pudră vanilat
  • sare
  • 70 ml lapte
  • 70ml ulei
  • 1 lingură praf de copt
  • 16 linguri faină
  •  crema 1:
  • 1 kg mere
  • 4-5 linguri zahăr
  • scorțișoară
  • 80g nuci
  • 30g unt
  •  crema 2:
  • 550g brânză de vaci
  • 90g zahar cu aromă de citrice
  • 3 ouă
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 30g stafide
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere, nuci si branza:

Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se adaugă  scorțișoara și nucile tocate grosier și se lasă să se răcorească.


Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful de copt și se cern peste amestecul precedent alternând cu laptele. Aluatul trebuie să curgă când e luat cu lingura dar să fie mai gros decât cel de clătite.
Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (35 x 25 cm) și se introduce pentru 12-15 minute în cuptorul încins la 180 de grade C. 

 

Pentru crema 2, se mixează brânza de vaci cu ouăle, zahărul și budinca de vanilie (cu ajutorul unui mixer vertical). La final se încorporează stafidele.

Se scoate tava și se întinde amestecul de mere călite și apoi se toarnă crema de brânză. Se nivelează și se introduce tava în cuptor pentru cca. 30-35 de minute.

Se lasă să se răcorească și apoi se porționează.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, nuci si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brownie cu cioco neagra si topping de caramele si nuci