Prajitura cu prune

de Sim0na in Prajituri, 1 Apr 2012 | 3122 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 prune copate
  • 100 ml rom
  • 50 ml apa calda
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:

Am spalat prunele, le`am taiat jumatate si le`am pus in apa calda cu rom. Dupa 15 min le`am pus la scurs intr`o sita.

 Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le`am batut bine adaugand treptat zaharul, apoi apa fierbinte. Cand zaharul este aproape topit, am adaugat galbenusurile unul cate unul. Apoi am pus uleiul, mixand continuu. 

Faina am amestecat`o cu praful de copt, apoi am incorporat`o in compozitie. La final am pus si esenta de vanilie.

Compozitia am pus`o intr`o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Prunele le`am amestecat cu o lingura de faina, apoi le`am asezat la distante relativ egale. Am dat tava la cuptor ptr 1 ora, la foc mic.

La final am pudrat prajitura cu zahar pudra.

  Am taiat prajitura in asa fel ca in mijlocul fiecarei bucati sa fie cate o pruna.

Gustul usor acrisor al prunei a mers de minune cu aluatul dulce si vanilat.

 Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:20

buna,buna

deyutzky 1

02.04.2012, 12:19

dulce acrisoara ce-mi place

Sim0na 1

02.04.2012, 18:53

La Ploiesti s-au copt prunele! ) Este expirata prajitura... dar parca era prea frumoasa sa n-o prezint.
Multumesc tuturor ptr apreciri.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune si nuca de cocos