Prajitura cu prune

de Sim0na in Prajituri, 1 Apr 2012 | 1365 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 prune copate
  • 100 ml rom
  • 50 ml apa calda
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:


Am spalat prunele, le`am taiat jumatate si le`am pus in apa calda cu rom. Dupa 15 min le`am pus la scurs intr`o sita.


Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le`am batut bine adaugand treptat zaharul, apoi apa fierbinte. Cand zaharul este aproape topit, am adaugat galbenusurile unul cate unul. Apoi am pus uleiul, mixand continuu.


Faina am amestecat`o cu praful de copt, apoi am incorporat`o in compozitie. La final am pus si esenta de vanilie.


Compozitia am pus`o intr`o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Prunele le`am amestecat cu o lingura de faina, apoi le`am asezat la distante relativ egale. Am dat tava la cuptor ptr 1 ora, la foc mic.


La final am pudrat prajitura cu zahar pudra.


Am taiat prajitura in asa fel ca in mijlocul fiecarei bucati sa fie cate o pruna.


Gustul usor acrisor al prunei a mers de minune cu aluatul dulce si vanilat.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:20

buna,buna

deyutzky 1

02.04.2012, 12:19

dulce acrisoara ce-mi place

Sim0na 1

02.04.2012, 18:53

La Ploiesti s-au copt prunele! ) Este expirata prajitura... dar parca era prea frumoasa sa n-o prezint.
Multumesc tuturor ptr apreciri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rapida cu prune