Prajitura cu prune

de Sim0na in Prajituri, 1 Apr 2012 | 1392 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 prune copate
  • 100 ml rom
  • 50 ml apa calda
  • 6 oua
  • 300 g zahar
  • 300 g faina
  • 4 linguri apa fierbinte
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune:


Am spalat prunele, le`am taiat jumatate si le`am pus in apa calda cu rom. Dupa 15 min le`am pus la scurs intr`o sita.


Am separat albusurile de galbenusuri. Albusurile le`am batut bine adaugand treptat zaharul, apoi apa fierbinte. Cand zaharul este aproape topit, am adaugat galbenusurile unul cate unul. Apoi am pus uleiul, mixand continuu.


Faina am amestecat`o cu praful de copt, apoi am incorporat`o in compozitie. La final am pus si esenta de vanilie.


Compozitia am pus`o intr`o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Prunele le`am amestecat cu o lingura de faina, apoi le`am asezat la distante relativ egale. Am dat tava la cuptor ptr 1 ora, la foc mic.


La final am pudrat prajitura cu zahar pudra.


Am taiat prajitura in asa fel ca in mijlocul fiecarei bucati sa fie cate o pruna.


Gustul usor acrisor al prunei a mers de minune cu aluatul dulce si vanilat.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:20

buna,buna

deyutzky 1

02.04.2012, 12:19

dulce acrisoara ce-mi place

Sim0na 1

02.04.2012, 18:53

La Ploiesti s-au copt prunele! ) Este expirata prajitura... dar parca era prea frumoasa sa n-o prezint.
Multumesc tuturor ptr apreciri.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu prune