Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti

de MotanLaOale in Prajituri, 19 Iun 2016 | 1205 vizualizari

 

Inspirata de Timea. Foarte buna a fost.

 

INGREDIENTE

  • 120g biscuiti
  • 500g capsuni (din congelator)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
  • BLAT
  • 125g margarina Rama
  • 110g zahar
  • 3 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri gris
  • 250g faina
  • 75ml lapte
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti:

Capsunile se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare sa se scurga de seara pana dimineata.


Se unge o tava termorezistenta cu unt. (diametrul de 26 cm)


Biscuitii se sfarama in robot si se pun in tava uniform pe toata suprafata.


Peste biscuiti se pun capsunile intregi (ale mele erau mici) si se stropesc cu 5-6 linguri din zeama lasata de capsuni.


Se presara cu 2 linguri de zahar si zaharul vanilat.


Intr-un castron se mixeaza margarina la temperatura camerei cu zaharul si zaharul vanilat.


Se adauga cate un ou mixand in continuare pana le punem pe toate.


Se adauga grisul, laptele si la final faina amestecata cu praful de copt.


Compozitia obtinuta se pune peste capsuni si se niveleaza.


Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.


Se face testul cu scobitoarea.


Se scoate din cuptor si se lasa la racit 10 minute.


Se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.


Se pudreaza cu zahar pudra.


Se feliaza si se serveste cu capsuni proaspete.


Pofta Buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

29.06.2016, 21:44

Multumesc

Zamfira 1

19.07.2016, 08:51

MotanLaOale 1

19.07.2016, 10:37

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ispita dulce