Prajitura Snickers

de merisor in Prajituri, 15 Mar 2014 | 44003 vizualizari

 

Este pentru prima data cand fac aceasta prajitura si pot spune ca va fi una dintre favoritele casei, asa mult le-a placut celor trei baieti ai mei ca nici n-au avut rabdare s-o lase la rece suficient.
M-am inspirat pentru aceasta reteta de la Ela68, dar a mea nu a iesit asa inalta si frumoasa ca a ei, insa gustul este divin!!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 albusuri
  • 1 varf lingurita sare
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 9 linguri zahar
  • 250 gr nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • Pentru glazura alba:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • Pentru caramel:
  • 10 linguri zahar
  • 8 galbenusuri
  • 300 gr unt(65%)
  • 200 gr alune cu miere
  • 1 varf lingurita sare
  • Pentru glazura neagra:
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 2 linguri ulei
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Snickers:

Nu am respectat intocmai cantitatile din reteta Elei, pentru ca nu am avut gramajele respective, dar a iesit foarte buna!


Pentru blat, batem albusurile spuma cu putina sare(eu folosesc telul), apoi adaugam treptat zaharul pe care il rasnim sa se topeasca mai rapid, alternand cu zeama de lamaie.


Zeama de lamaie adaugata treptat ajuta la intarirea bezelei, asa am invatat eu de la o vecina, cofetareasa pe vremuri demult apuse.


Adaugam apoi treptat nuca macinata alternand cu faina.


Tapetam tava cu hartie de copt( eu am folosit o tava de 25/36 cm) punem bezeaua si o nivelam cu lama unui cutit, apoi dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 30-35 de minute la 180 de grade, dar facem pentru siguranta si testul cu scobitoarea.


Pentru glazura alba, rupem ciocolata in bucatele mici si o punem intr-un vas, picuram si uleiul si topim ciocolata pe baie de aburi ca sa fim mai siguri ca nu se lipeste de peretii vasului.


Intindem ciocolata calda peste blatul putin racit.


Dam tava la rece pentru a se intari ciocolata alba.


Pentru caramel, punem intr-un vas, la foc mic, 8 linguri de zahar si il caramelizam mestecand continuu sa nu se arda.


Adaugam untul si amestecam rapid pentru ca se va intari pe alocuri, dar nu va fi o problema pentru ca se va topi, apoi adaugam si galbenusurile amestecate cu putina sare si restul de zahar si lasam vasul pe foc, mestecand continuu, pana cand se va ingrosa crema ca o budinca.


Ridicam vasul de pe foc si adaugam alunele, apoi dam vasul la rece, dar nu il lasam prea mult, doar atat cat sa suporte degetul la incercare.


Turnam caramelul peste glazura alba, apoi dam din nou tava la rece pentru a se intari bine caramelul, cam 10 minute la frigider.


Pentru glazura neagra, punem intr-un vas, pe baie de aburi, ciocolata neagra maruntita si amestecata cu uleiul si o lasam pana se topeste, mestecand din cand in cand.


Ridicam vasul de pe baia de aburi si il dam la rece pentru cateva minute, nu prea mult ca sa nu se intareasca, apoi o vom intinde peste caramel.


Dam din nou tava la rece, apoi putem portiona prajitura.


Eu nu am rezistat si am taiat din colturi care au fost tare bune si neracite!!


 

TIPS-URI

1

Pentru a putea portiona prajitura frumos, deoarece glazurile de ciocolata devin putin casante, lama cutitului trebuie trecuta prin apa fiarta la fiecare taietura in parte.

2

Am constatat ca se portioneaza mai bine prajitura daca nu este lasata sa se raceasca prea rau.

3

Daca nu se intareste bine bezeaua in timpul mixarii, se poate adauga si praf de copt pentru a fi siguri de reusita blatului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Snickers" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

JulyCris 1

26.03.2014, 20:49

Excelenta!!! Am facut-o si eu de ziua mea,mi-a placut la nebunie. Si nu numai mie.CAnd a mai ramas putina,o savuram incet,incet...n-as fi vrut sa se termine.
P.S. E mai aspectuasa a ta decat a mea...

kukibella 1

08.10.2014, 12:12

iri_iri 1

07.04.2015, 14:49

Excelentă

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata