Pui la rotisor

de ionix in Pui, 20 Noi 2010 | 18118 vizualizari

 

poate o sa ziceti ca-s nebuna... unde-i filosofia??? bey, e complicat sa-ti dai seama cum sa pui puiul pentru a se rumeni frumos... daaaaaaaaaa? asa ca luati aminte la ce zice tanti Ionix :D

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 16 aripioare
 condimente:
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la rotisor:

Condimentele se amesteca toate.


Dupa ce am spalat bine puiul si aripioarele, le ungem bine cu amestecul de condimente si dam la frigider circa o ora.


Lasam la frigider la marinat pentru a-si lua din aroma condimentelor.


Dupa ce a stat la marinat, am inceput cu puiul. Se baga pe tepusa de la aragas iar apoi ii legam picioarele de capatul tepusei, cel care da spre usa cuptorului. Legam astfel incat puiul sa nu se alunece si sa se roteasca aiurea. daca nu-l legam riscam sa nu se invarta pe toate partile si sa nu se faca egal.


La aripioare am improvizat putin mai mult.


Pentru a le tine fix pe tepusa rotisorului, am pus o tija de inox pe care am fixat-o la capetele tepusei. Sper ca pozele sa fie destul de explicite.


Ideea este sa face in asa fel incat carnea sa nu se invarta pe tepus. Tepusul trebuie sa invarta carnea.


Bagam in cuptorul preincalzit.


Sa nu uitam sa punem o tava cu apa sub carne.


Se lasa la foc mic pana cand se rumeneste frumos.


Se serveste atat cald cat si rece.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la rotisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

ionix 1

22.11.2010, 22:19

@MotanLa Oale... este un superpuinuma' la mine-n ograda vezi asa ceva

Dana_Retetegg 1

22.11.2010, 23:36

Ce rumen esteSi ce delicios si apetisant arata

ionix 1

22.11.2010, 23:37

@retetegg... mersic

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu legume la cuptor