Rulada din piept de porc la Crock Pot

de simona72 in Slow Cooking, 17 Feb 2016 | 630 vizualizari

 

Este primul mezel pe care-l fac la aparatul minune, Crock Pot. Rezultatul este unul mai mult decat multumitor. Spre deosebire de gatitul acestei rulade la cuptor, soricul iese unul moale, gelatinos, carnea este foarte frageda, ceea ce necesita timp de odihna la rece in frigider. Pentru a-l rumenii putin eu l-am dat pentru cateva minute la cuptor…

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de piept de porc de aproximativ 1,8 kg(sa nu fie foarte grasa, sa fie straturi de carne si grasime)
  • Sare roz de himalaya
  • Piper verde proaspat rasnit
  • Cimbru
  • Fulgi de ceapa
  • Ulei de masline extravirgin
  • 250 ml bere blonda
  • 1 baton scortisoara
  • 3-4 foi de dafin
  • Cateva boabe de ienibahar
  • 5-6 bucati piper lung
  • Paprika afumata
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada din piept de porc la Crock Pot:

Carnea se spala, iar cu lama unui cutit se curata soricul de eventualele reziduri dupa parilirea porcului. (a fost parlit in mod traditional) Se lasa carnea sa se zvante, eventual se tamponeaza cu prosoape de hartie pentru a inlatura surpulus de apa. Se freaca carnea pe toate partile cu sare. Pe partea cu carne se adauga din abundenta piper verde proaspat rasnit si cimbru. Se stropeste cu ulei de masline, se maseaza bine carnea cu mirodeniile. Se adauga fulgii de ceapa, se ruleaza carnea si se leaga cu ata. Se pune bucata de carne rulata pe o bucata mare de hartie de copt, se stropeste la exterior(pe soric) cu ulei de masline, piper si cimbru. Se impacheteaza in hartie de copt si se da la frigider pana a doua zi.


Se desface carnea din hartia de copt si se pudreaza cu paprika afumata, se maseaza.


In vasul aparatului Crock pot se adauga berea, batonul de scortisoara, foile de dafin, cateva boabe de ienibahar si piperul lung. Se aseaza in vas bucata de carne rulata, se pune capacul si se seteaza aparatul pe pozitia high, pentru 5 ore.


Dupa ce timpul a expirat, am pus bucata de carne intr-o tava cu hartie de copt si am dat la cuptorul incins la 200 grade pentru 15 minute, pentru a se rumenii putin. Am lasat carnea sa se raceasca complet, am invelit-o bine in hartie de copt si am dat-o la frigider pana a doua zi. Apoi poate fi feliata si consumata dupa bunul plac. Sa va fie de folos!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada din piept de porc la Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Stefania1964 1

17.02.2016, 14:02

imi place, arata minunat!

Bunica 1

17.02.2016, 20:29

Super!

Rocsi 1

17.02.2016, 20:50

Ce aratoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Cheesecake cu ciocolata la slow cooker Crock-Pot