Salam de biscuiti cu nuca

de Pur_si_simplu_papa_bun in Mancaruri de post, 4 Dec 2011 | 6450 vizualizari

 

Printre cele mai simple și gustoase deserturi de post este salamul de biscuiți. Mie îmi aduce aminte de copilărie și savurez de fiecare dată cu mare plăcere feliile cu biscuiți, cacao și rom.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cei mai simplii biscuiți
  • nucă
  • 200 g margarină
  • 4 linguri zahăr
  • 250 ml apă
  • 2 linguri cacao
  • 1 sticluță esență de rom
  •  nucă de cocos
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiti cu nuca:

 

Biscuiții se rup bucăți mici, dar se păstrează câțiva care, cu ajutorul unui sucitor, se transformă în pesmet. Nuca se taie bucăți potrivite, iar apa cu zahărul se pun la fiert și se lasă câteva minute până se topește zahărul și se leagă siropul.  Se adaugă margarina și cacaua. Fierbeți până se topește margarina, apoi se pune nuca și se mai lasă aproximativ 5 minute la foc potrivit (să se înmoaie puțin nuca). Se ia de pe foc, se adaugă esența de rom și se toarnă peste bucățile de biscuiți amestecate cu pesmetul. Se amestecă cu grijă să nu se înmoaie prea tare biscuții, dar să fie acoperiți în întregime de sirop.

Pe o folie alimentară se pune din compoziția de biscuiți și se rulează strâns cu ajutorul acesteia până formăm un rulou compact. Mie mi-au ieșit 2 bucăți de salam de biscuiți. Se dau la frigider pentru câteva ore până se întăresc.

Pentru servire am dat fiecare bucată prin nucă de cocos și le-am feliat.

Să aveți poftă bună!!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiti cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Salam de biscuiti cu nuca-0
Salam de biscuiti cu nuca-1
Salam de biscuiti cu nuca-2
Salam de biscuiti cu nuca-3

COMENTARII (22)

mena29

mena29 1

06.12.2011, 12:08

Asa e,ne aduce aminte de copilarie si-l servim cu placere intotdeauna

diaconta

diaconta 1

08.12.2011, 15:06

ce apetisant arata
excelent Isabela,mi s-a facut si mie pofta

oana_pisicutza16

oana_pisicutza16 1

14.04.2012, 10:37

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec glazurat cu citrice

de Rux 9

Chec glazurat cu...

ieri la 23:23

Supa cu tortellini si fasole verde

Supa cu...

ieri la 22:41

Prajitura Adelina

de mena29 3

Prajitura Adelina

ieri la 22:05