Sos Gorgonzola

de ionix in Pt. carne, 11 Ian 2010 | 22995 vizualizari

 

este un sos de exceptie, din punctul meu de vedere :D:D:D

 

INGREDIENTE

  • 150 g gorgonzola
  • 100 ml smantana
  • 50 g unt
  • circa 50 ml vin alb sec
  • sare si piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Gorgonzola:

 

La foc mic se topeste untul.

Peste untul topit se adauga branza gorgonzola si se lasa pana se topeste, amestecand din cand in cand (pentru a nu se prinde).

Dupa ce branza s-a topit, se adauga smantana treptat. 

Dupa ce am incorporat smantana cu restul compozitiei se adauga vinul si se amesteca bine.

Se adauga sare si piper dupa gust, iar apoi luam dupa foc.

Eu am servit alaturi de piept de pui la gratar si un pahar cu vin alb sec.

 

Pofta buna!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

ionix 1

09.02.2010, 17:51

eu sunt o mare devoratoare de branzeturi...
am mancat de cateva ori dar pe tartine, la restaurant.... ah, si o data cu somon... mi-a placut foarte mult dar n-am mai mancat de foarte mult timp... eu personal, n-am cumparat pana acum... o sa-mi iau
dintre branzeturile frantuzesti, cel mai mult imi place brie... brie e dementiala, imi place la nebunie... am avut acum vreo cateva saptamani 500g si-am mancat ca sparta singurica

nadina73 1

04.10.2010, 01:29

super 5 f si la favo

simona72 1

06.10.2014, 16:52

Foarte bun sosul!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12310 puncte

Rocsi

7860 puncte

Constelatialeu

5590 puncte

Adele

5390 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Macrou la cuptor

de ancutsa 5

Macrou la cuptor

ieri la 18:48

Desert prajitura cu mure si crema de branza

de oanapl 5

Desert prajitura...

ieri la 18:02

Coliva

de oanapl 5

Coliva

ieri la 17:53