Tiramisu

de Bucataras in Retete facute de copii, 27 Mar 2017 | 1202 vizualizari

 

Reteta originala facuta de junior chef Andrei

 

INGREDIENTE

  • 400 de grame de pișcoturi
  • 400 de grame de mascarpone
  • 4 ouă
  • 8 linguri zahăr
  • 2 pliculețe de zahăr vanilinat
  • 250 mililitri de cafea
  • 3 linguri de amaretto sau un lichior de cafea
  • cacao pt decorat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu:



  1. Separa albusurile de galbenusuri, cu mare atentie, sa nu pice deloc galbenus in albusuri, pentru ca nu se vor mai umfla.




  2. Pune peste cele 4 galbenusuri, 8 linguri de zahar si zaharul vanilat si amesteca pana se topeste, dupa care amesteca-le bine cu crema mascarpone.




  3. Bate albusurile cu un praf de sare si apoi incorporeaza-le in crema cu mascarpone. Amesteca de jos in sus cu grija, ca sa nu se lase albusurile.




  4. Pune lichiorul de cafea in cafea si inmoaie usor jumatate din piscoturi si pune-le unul langa altul, intr-o tava sau pe un platou mai mare. Acopera-le cu jumatate din crema si pudreaza-le cu cacao.




  5. Procedeaza la fel si cu celelalte piscoturi. Ca sa nu alunece pe stratul de crema, pune piscoturile invers decat le-ai asezat pe cel din primul strat. Pune iarasi crema si pudreaza cu multa cacao.




  6. Lasa-l la frigider minim 2 ore.




Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

27.03.2017, 22:04

Adi 1

27.03.2017, 22:08

Foarte bun!

dantes 1

28.03.2017, 16:38

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert tiramisu