Tiramisu cu crema mascarpone

de aromearomate1 in Dulciuri, 10 Noi 2016 | 588 vizualizari

 

Desert delicios, rafinat si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr piscoturi (20 buc.)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • cacao pt ornat
  • cafea aproximativ 250 ml
  • 100 ml Brendy (daca preferati cu alcool)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu crema mascarpone:

Separam ouale, galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana cand devine o crema albicioasa, cu aspect de crema.


Albusurile se bat separat cu un varf de sare. Cand spuma prinde putin volum adaugam zaharul ( 3 linguri). Spuma de albusuri este gata cand devine tare si lucioasa.


Peste galbenusuri se adauga crema de mascarpone, se omogenizeaza, dupa care se adauga usor spuma de albusuri, amestecand de jos in sus cu o furculita.


Siropul cu care insiropam piscoturile se face din cafea ( o parte cafea, a parte apa) peste care adaugam 1 lingura zahar, 1 plic zahar vanilat si Brandy. Trecem rapid piscoturile prin cafea pe ambele parti, ele trebuie doar putin umezite.


Intr-o cupa sau intr-un vas cu pereti inalti punem un strat de piscoturi, pe ele adaugam un start gros de crema, apoi alt strat de piscoturi si inca un strat gros de crema. Peste ultimul strat se presara cacao. Se baga la frigider si se serveste peste 2-3 ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melci cu scortisoara