Tiramisu reţetă originală, cu crema mascarpone

de aromearomate1 in Dulciuri, 10 Noi 2016 | 7937 vizualizari

 

Tiramisu reţetă originală
Desert delicios, rafinat si usor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 3 oua
  • 6 linguri zahar
  • 250 gr mascarpone
  • 200 gr piscoturi (20 buc.)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • cacao pt ornat
  • cafea aproximativ 250 ml
  • 100 ml Brendy (daca preferati cu alcool)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală, cu crema mascarpone:

Tiramisu reţetă originală

Separam ouale, galbenusurile de albusuri. Se freaca bine galbenusurile cu 3 linguri de zahar, pana cand devine o crema  albicioasa, cu aspect de crema.

Albusurile se bat separat cu un varf de sare. Cand spuma prinde putin volum adaugam zaharul ( 3 linguri). Spuma de albusuri este gata cand devine tare si lucioasa.

Peste galbenusuri se adauga crema de mascarpone, se omogenizeaza, dupa care se adauga usor spuma de albusuri, amestecand de jos in sus cu o furculita.

Siropul cu care insiropam piscoturile se face din cafea ( o parte cafea, a parte apa) peste care adaugam 1 lingura zahar, 1 plic zahar vanilat si Brandy. Trecem rapid piscoturile prin cafea pe ambele parti, ele trebuie doar putin umezite.

Intr-o cupa sau intr-un vas cu pereti inalti punem un strat de piscoturi, pe ele adaugam un start gros de crema, apoi alt strat de piscoturi  si inca un strat gros de crema. Peste ultimul strat se presara cacao. Se baga la frigider si se serveste peste 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală, cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv cu bacon, anghinare, ciuperci de pădure și castraveți murați

ieri la 21:01

Chec aperitiv cu somon afumat și ardei copt

ieri la 18:21

Lasagna speciala

pe 21.06 la 22:03

Creveti in sos de unt si vin

pe 19.06 la 18:19

TOP
utilizatori

Panacris

2550 puncte

Rocsi

2116 puncte

Catalina L

1825 puncte

Valclaudia

1578 puncte

MotanLaOale

1552 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert crema engleza cu lapte de cocos