Tiramisu cu nuci caramelizate

de Zamfira in Dulciuri, 7 Oct 2012 | 3798 vizualizari

 

O reteta de exceptie, un desert elegant si un gust fantastic prin combinatia unica a nucilor caramelizate si a iaurtului grecesc. Pentru aceasta reteta minunata ii multumesc lui Laura Adamache, o gospodina desavarsita si talentata, a carei blog il citesc si il studiez cu foarte mare placere. Cantitatea ingredientelor au fost putin modificate de mine....stiti cum se spune in popor ,,dupa gust,,. Va doesc spor in toate si ,,sa aveti pofta,,.

 

INGREDIENTE

  • 250 g piscoturi(9/nivel x 3 niveluri=27 piscoturi)

CREMA:

  • 250 g mascarpone
  • 250 - 300 g iaurt grecesc
  • 300 g frisca
  • 3 linguri de zahar
  • 150 g nuci si 6 linguri de zahar

CAFEA pentru insiropat:

  • 2 linguri de ness sau 4-5 pliculete de ness, 2 linguri zahar si 150 ml apa

Invelisul exterior:

  • 200 g frisca
  • 150 g nuci si 8 linguri de zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu cu nuci caramelizate:

In primul rand pregatim crema. Caramelizam cele 6 linguri de zahar pana cand capata o culoare chihlimbara si apoi adaugam nucile, turnam totul intr-o tava pe hartie cerata si-l lasam la racit. Dupa ce sau racit nucile caramelizate, le punem intr-o punga si le zdrobim (cu sucitorul).


Mixam mascarpone si iaurtul grecesc pana cand se omogenizeaza complet. Adaugam 3 linguri de zahar si 300 g frisca batuta tare, in final nucile caramelizate zdrobite.


Pregatim cafeaua pentru insiropat. Dizolvam ness-ul cu zaharul in 150 ml apa rece.


Tapetam o tava lunga(tip cozonac) cu folie de aluminiu.


Incepem asamblarea: piscorile le inmuiem in cafea dar foarte, foarte putin si doar pana la jumatate(cealalta jumatate va absorbi umiditatea din crema. Pe fundul tavii asezam primele 9 piscoturi, cu partea insiropata in jos iar deasupra punem prima jumatate din crema. Ungeti cu grija si tasati putin. Urmeaza al doilea rand de piscoturi, cu partea insiropata in jos. Punem ultima parte de crema si incheiem cu un strat de piscoturi(cu partea uscata in sus). Acoperim totul cu o folie din aluminiu si-l punem la frigider cel putin 12 ore.


Pana cand sta prajitura la rece, pregatim invelisul exterior din nuci caramelite dupa acelasi procedeu ca la crema, doar cantitatea de zahar o marim, 8 linguri.


Dupa ce a stat la rece, asezam deasupra un platou si cu o miscare brusca rasturnam tava.


Indepartam folia de aluminiu, ungem toata suprafata tiramisului cu frisca tare si lipim cu mana, prin apasare un strat generos de nuci caramelizate tocate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu cu nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

adry88 1

08.10.2012, 09:14

excelent

lilik 1

08.10.2012, 17:37

ce minunatie

babi5 1

30.08.2013, 15:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Pancakes cu cocos