violeta30

4

Bucataras
grozav

Popesti Leordeni, Jud.Ilfov

Bucataras din 17.08.2013

RETETE184
PRIETENI69
Retete

Zacusca cu somon

In Peste la 7 Mai 2020

Se toacă ceapa verde cât mai mărunt și se călește în ulei. Când e gata se adaugă ardeiul copt tocat cubulețe. Se lasă la fiert 10 minute și se adaugă peștele fript mărunțit și curățat de oase. După 10 minute adăugăm roșiile tocate cuburi și sucul de roșii....

Fasole cu gusa afumata

In Mancaruri cu carne la 10 Feb 2020

Ceapa se taie cubulețe. Se pune uleiul la încins într-o cratiță adâncă, se adaugă ceapa, morcovul ras și mai târziu ardeiul, apoi o ceșcuță cu apă. Când sunt moi se adaugă gușa tăiată după preferințe și se lasă să se prăjească. Fasolea se...

Chiftelute de salau 2

In Salau la 10 Feb 2020

Fileul de pește se toacă la mașină, apoi se amestecă cu morcovul și cartoful rași pe răzătoarea mică, usturoiul făcut mujdei, ouăle, mărarul, condimentele și delikatul/sarea. Se omogenizează bine și se formează biluțe potrivite care se tăvălesc prin pesmet. Se prăjesc...

Merluciu pane

In Peste la 30 Ian 2020

Fileurile se trec prin șervețele de hârtie (după ce s-au dezghețat). Se sărează și se dau cu piper. Se taie în 3 bucăți mai mici. Ouăle se bat cu sare și făina. Se pun fileurile în compoziția de ou și apoi prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei pe...

Legume la aburi

In Mancaruri de legume la 30 Ian 2020

Se pune apă în vasul de jos al sistemului de preparare la abur, iar când apa începe sa clocotească se așază vasul de deasupra, cel cu găuri, în care vom pune legumele și le acoperim cu capac. Când se înmoaie vom pune sare, apoi ulei și le vom mai lăsa...

Desert prajitura cu dovleac

In Prajituri la 26 Ian 2020

Prima data pregatim compozitia . Dovleacul razuit se pune la calit cu putin unt sau ulei. Spre final, cand scade, adaugam zaharul si scortisoara dupa gust.  Se lasa la racit bine. Aluatul Intr-un vas punem faina cernuta. Batem oul cu sarea, intr-un castron mai mare, si...

Salata ruseasca afumata

In Salate la 25 Ian 2020

Cartofii și morcovii se taie în cubulețe mici. Castraveții murați se dau prin răzătoarea mare. Gogoșarii se taie cubulețe mici. Castraveții și gogoșarii se pun într-un tifon și se scurg bine de zeamă. Șprotul se toacă mărunt. Se pun toate într-un vas...

Maioneza fina cu mustar dulce Knorr

In Sosuri la 25 Ian 2020

Gălbenușul crud se amestecă cu cele 2 lingurițe de muștar, zeama de lămâie și sarea. Se adaugă treptat din ulei amestecând cu grijă și în același sens. Ideală pentru salate ;)

Supa crema de legume

In Supe/Ciorbe la 25 Ian 2020

Curățăm legumele, le spălăm și le tăiem cuburi mari. Într-o oală vom pune 3 l de apă la fiert, când clocotește adăugăm legumele și sarea (după gust) și le fierbem cu capac până când intră furculița în ele. Cand s-au fiert, le scoatem cu o...

Coaste de porc in sos iute-dulceag-acrisor

In Porc la 20 Ian 2020

Coastele se vor portiona in bucati potrivite si spala ca sa cada toate resturile de oase ramase in urma portionarii. Se lasa la scurs si se tamponeaza bine de excesul de apa. Pregatim marinada din ingredientele enumerate mai sus si vom pune coastele in marinada amestecand bine. Punem folie...

Rondele de fitofag prajite

In Peste la 20 Ian 2020

Spalam pestele, il tamponam cu servetele absorbante, il saram si lasam deoparte 10 minute. Punem pesmet intr-o farfurie adanca si trecem pestele pana capata o crusta de pesmet peste tot. Se prajeste in baie de ulei pana devine auriu. Scoatem pe servetele absorbante. Se serveste cu...

Nuggets de pui

In Pui la 20 Ian 2020

Spalam puiul si il tamponam bine sa nu aiba apa, apoi il condimentam si lasam vreo 10 minute la odihna. Intre timp batem ouale cu sare si condimente, adaugam faina cat sa devina un aluat ca de clatite. Pregatim un vas intins cu pesmet. Puiul il trecem prin amestecul de clatite pe ambele...

Pui la vas roman II

In Pui la 20 Ian 2020

Se spala puiul, se "ciugulesc" resturile de pene, se scoate acel punct de grasime de la tartita, se taie "pintenii" de la aripi, inclusiv varfurile de la aripi, dar si resturile de coji de piele de la picioare, apoi se tamponeaza bine cu servetele absorbante. Se...

Salata chinezeasca

In Salate la 20 Ian 2020

Spalam varza, o lasam la scurs si o vom taia (spre cotor) mai subtire, iar spre varf putin mai mare. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele se spala si se taie felii rotunde. Se pun toate intr-un vas adanc, se sareaza, se amesteca cu otet si apoi cu ulei dupa gust. Se...

Tartine pentru copii pretentiosi

In Mancare copii la 4 Ian 2020

Peștele fără oase și piele se dă la robot până devine o pastă cremoasă. Adăugăm untul și amestecăm bine. Dăm la rece 10 minute pentru că în faza asta e prea moale de la mixat. Pregătim feliile de baghetă pe care le ungem cu pasta de pește, iar roșioarele le tăiem...

Chiftelute din cod alb

In Salau la 31 Dec 2019

Dăm prin robot fileul de pește. Într-un vas vom pune peștele tocat și toate ingredientele. Amestecăm bine și formăm biluțe pe care le tăvălim prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc. Se scot pe șervețele absorbante.

Ciorba din oase de porc

In Supe/Ciorbe la 31 Dec 2019

Legumele le curățăm, le spălăm și le tocăm cuburi. Oasele se pun la opărit în apă clocotită 15 minute. Aruncăm apa rezultată și spălăm cu apă caldă oasele de resturile de spumă. Punem apă (7 litri) într-o oală și lăsăm să fiarbă, când clocotește,...

Salata a la russe

In Salate la 31 Dec 2019

Punem la fiert legumele cu sare. Între timp ne ocupam de maioneză (2 gălbenușuri crude, sare, zeama dintr-o jumatate de lamaie și 2 lingurițe de mustar se amestecă bine și se pune treptat ulei - aproximativ 500 ml). Gogoșarii și castraveții murați se toacă mărunt...

Friptura in vas roman cu sos de rosii

In Mancaruri cu carne la 30 Dec 2019

Așezăm friptura în vasul roman și punem roșiile, condimentele și supa și introducem la cuptor acoperit vasul cu capac. Lăsăm până se pătrunde bine carnea și devine moale Se servește cu piure de cartofi sau cu orez, dar și simplă cu murături sau salată.

Desert tort Stefania

In Torturi la 30 Dec 2019

Punem folia de plastic în tava cu inel detașabil având grijă să tapetăm bine pereții pentru a nu se lipi crema. Așezăm pișcoturile atât pe fundul tăvii, dar și pe pereți, cu fața piscotului cu zahăr pe interior, respectiv în sus pe fundul tăvii. Hidratăm...

Sunca de porc fiarta in zeama de varza

In Mancaruri cu carne la 30 Dec 2019

Pregătim bucățile de șuncă și le punem la sare, dar cu șoriciul în jos, într-un recipient cu capac. Se lasă câteva zile la sare având grijă să le mai întoarcem, pe cele de jos le vom schimba cu cele de sus, dar le vom pune tot cu șoriciul cu fața în...

Parjoale din file de salau

In Peste la 30 Dec 2019

Spălăm fileul și îl tamponăm bine ca să nu rămână apă. Porționăm peștele în cuburi și îl tocăm la robot. Ulterior amestecăm toate ingredientele (ceapa, morcovul, cartoful, oul, sarea/delikatul, condimentele, mărarul, usturoiul) din care rezultă un amestec...

Pate din macrou afumat

In Peste la 15 Dec 2019

Scoatem oasele din pește și punem carnea de pește în vasul de blender peste care vom pune untul. Blenduim bine până devine o pastă cremoasă. Se servește pe felii de pâine cu castravete sau ridichii. Poftă bună!

Desert prajitura turnata cu branza

In Prajituri la 9 Dec 2019

Pentru aluat Batem ouăle cu zahărul și zahărul vanilat pana se topește, apoi adăugăm uleiul, laptele, făina cu praful de copt și amestecăm bine. Jumătate din aluat îl vom pune într-o tavă in care am așezat hârtie de copt și lăsăm vreo 15 minute la cuptorul...

Aperitiv bulete de cartofi si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 8 Dec 2019

Se amestecă toate ingredientele de mai sus până devin un aluat lipicios. Dacă avem cașcavalul mai sărat nu vom pune sare. Vom praji o buletă și vom vedea dacă mai necesită sare. Cașcavalul pe care l-am avut, a fost sărat și nu a mai necesitat sare suplimentară. ...

Varza calita de post cu mamaliguta

In Mancaruri de post la 4 Dec 2019

Se toacă varza mărunt. Se pregătește o cratiță în care vom pune uleiul, când se încălzește adăugăm varza. Dacă varza e de toamnă vom pune și o ceșcuță de apă și vom pune capacul. Mestecăm din când în când în varză. Când s-a...

Ciocanele de pui in sos de branzeturi si piure

In Pui la 5 Noi 2019

Curățăm ciocănelele de tulei și pielițele de la capătul lor, le spălăm, le condimentam cu sare și le punem la prăjit într-un vas antiaderent cu capac (fără apă și ulei) și lăsăm la foc mic. Vor lăsa apă, dar și grăsime. Când sunt gata făcute, le scoatem pe o...

Iahnie picanta cu fleica afumata

In Mancaruri cu carne la 24 Oct 2019

Curățăm ceapa, o spălăm și o tăiem cuburi. Punem uleiul într-o cratiță și adăugăm ceapa. Se călește până se înmoaie, apoi punem ardeiul tăiat și fleica tăiată după preferințe. Când sunt călite, se pune fasolea scursă și spălată în două ape...

Piure de fasole cu sos de ardei si ceapa

In Mancaruri de post la 23 Aug 2019

Curățăm ceapa și ardeiul, le spălăm și le tăiem cât mai fin. Adaugăm ceșcuța de ulei (50 ml) într-o cratiță și când e uleiul încins, punem ardeiul și ceapa la călit acoperite cu un capac. Dacă e nevoie adaugăm puțină apă ca să se înmoaie mai...

Pilaf cu piept de pui si legume

In Mancaruri cu carne la 10 Iul 2019

Punem uleiul într-o cratiță mai înaltă, lăsăm să se încingă și adăugăm ceapa tăiată cuburi, morcovul cuburi, ardeiul mărunt și la sfârșit, roșia, tot cuburi. Le lăsăm să se înmoaie și adăugăm pieptul de pui bucăți mici. După 5 minute...

Afisate 1 - 30 din 184 retete    

Postari recente

publicat la 07.05.2020

Zacusca cu somon

publicat la 10.02.2020

Fasole cu gusa afumata

publicat la 10.02.2020

Chiftelute de salau 2

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Te-ai izolat de haită. Asta, în traducere liberă, înseamnă “eşti cam lefter”. Ar fi cazul să-ţi găseşti vreo caprioară sau vreun lopătar cu casă, maşină şi ceva în cont.

 
 
 

TOP
utilizatori

oanapl

8247 puncte

Rocsi

4922 puncte

Constelatialeu

4723 puncte

RODIMUR

3513 puncte

Ksenya

2276 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro