Sunca de porc fiarta in zeama de varza

de violeta30 in Mancaruri cu carne, 30 Dec 2019 | 4973 vizualizari

 

Bunătăți pentru Crăciun

 

INGREDIENTE

  • Bucăți de șuncă de porc
  • Sare
  • Zeamă de varză
  • Mujdei de usturoi
  • Piper boabe
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sunca de porc fiarta in zeama de varza:

Pregătim bucățile de șuncă și le punem la sare, dar cu șoriciul în jos, într-un recipient cu capac. Se lasă câteva zile la sare având grijă să le mai întoarcem, pe cele de jos le vom schimba cu cele de sus, dar le vom pune tot cu șoriciul cu fața în jos.
Cand s-a înmuiat șoriciul bine le vom fierbe în zeamă de varză în care punem boabele de piper. Le lăsăm la fiert până va întra furculița ușor în șuncă.
Cand e gata, scoatem șuncă pe o farfurie întinsă și așezăm cât mai uniform. Lăsăm la rece.
Cand e răcită bine, ungem fiecare bucata cu usturoi și punem una peste alta într-un vas cu capac. Se lasă până a doua zi când se curăță de usturoi se înțeapă cu un cuțit într-o parte și se pune ață mai tare și se pune la zvântat la aer rece, afară. Se poate afuma ulterior sau se poate pune așa la congelator.
Delicioasă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca de porc fiarta in zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 300 lei
1099.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

30.12.2019, 22:43

dantes 1

03.01.2020, 18:56

Rocsi 1

03.01.2020, 20:26

Asa facea si mama cu ani in urma, cand mancam de toate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sarmalute de post, cu ciuperci si pasat

de vasimur 4

ieri la 15:15

Prajitura de post cu mere

de Caty 2

ieri la 12:23

Reteta de biban proaspat, cu ardei la cuptor

pe 21.11 la 20:20

Reteta de mancare de post din cuburi de soia

de Caty 2

pe 21.11 la 15:58

TOP
utilizatori

oanapl

2391 puncte

Rocsi

1947 puncte

mirela0911

1318 puncte

Catalina L

1295 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc sibian