Baigli cu nuca

de lacrimioara in Prajituri, 20 Noi 2010 | 8697 vizualizari

 

este un fel de cozonzc unguresc

 

INGREDIENTE

Pentru coca:

  • 2 galbenuse de ou,
  • 125 grame de unt,
  • 25 gr drojdie,
  • o cana de lapte caldut aproximativ
  • putina sare,
  • 4 linguri zahar,
  • 500 gr faina.

Pentru umplutura:

  • 500 gr nuca,
  • 4 linguri zahar si albusurile de la cele 2 oua.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baigli cu nuca:

Punem drojdia in putin lapte caldut amestecat cu o lingura zahar si lasam sa dospeasca 10 minute.Punem faina intr-un bol adaugam untu la temperatura camerei , galbenusurile,restu de zahar, maiaua adica drojdia dospita,sarea si framantam cu laptele caldut ,laptele il punem pe rand pana devine un aluat elastic.Il punem undeva la cald o ora pana isi dubleaza volumul.Batem albusurle spuma si le adaugam peste nuca macinata amestecata cu zaharul si amestecam bine.Dupa ce aluatu a dospit il impartim in doua si intindem prima foaie punem umplutura  de nuca si rulam ca in imagine,il punem in tava tapetata cu hartie sau unsa cu unt,procedam si cu cealalta foaie la fel dupa care i punem undeva la cald inca 20 minute sa mai creasca. Dupa ce au stat 20 minute  i ungem cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si o lingurita miere,i punem la copt 35 minute la foc 200 grade la inceput 10 minute, dupa care la foc normal adica 180 grade

Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MIUTA 1

21.11.2010, 17:11

Lacramioara ce bunatati ai facut tu aici

MotanLaOale 1

22.11.2010, 09:21

este foarte bun in ardeal se face si cu mac este o nebuhie

nadina73 1

22.11.2010, 21:18

super fain ti-a iesitam facut si eu dar sa papat mai tot odatasuper bun uite aici http://www.bucataras.ro/retete/12499/baigli-unguresc-cozonacei-cu-nuca.html

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura Sfintiilor Constantin si Elena

ieri la 19:34

Scarita de porc/ Ribs la cuptor

pe 19.05 la 16:58

 Varza de Bruxelles cu chorizo, smantana si parmezan

pe 19.05 la 16:48

Papanasi cu branza si cocos

pe 19.05 la 16:37

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema de nuca