Prajitura "Merisor"

de merisor in Prajituri, 2 Iul 2013 | 13521 vizualizari

 

Ma gandeam s-o denumesc "Merisor" ca am pus merisoare, asta pentru ca nu mai aveam stafide si am gasit o punguta cu merisoare deshidratate.
Tare buna a iesit si cu merisoare!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 500 gr iaurt Cremosso de la Danone
  • 10 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • sare
  • esenta de lamaie
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru umplutura:
  • 400 gr branza dulce
  • 2 oua
  • 2 linguri cu varf gris
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr merisoare deshidratate
  • sare
  • esenta de lamaie
Pentru ornat:
  • 12 caise taiate jumatati
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Merisor":

Ador aluaturile cu iaurt sau smantana, au alta textura decat cele de pandispan!


Intr-un bol, batem ouale intregi(dar fara coji, bineanteles), adaugam zaharul apoi uleiul si batem in continuare pana nu se mai simte zaharul.


In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in compozitia cu oua, punem putina sare si esenta de lamaie si adaugam treptat faina.


Trebuie sa iasa o compozitie groasa ca la chec, dar nu va fi asa pufoasa, insa va creste frumos la cuptor.


Branza o amestecam cu zaharul, esenta, grisul si merisoarele, apoi incorporam cele doua oua.


Tapetam o tava de 24/36 cm cu hartie de copt, punem 3/4 din aluat si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, apoi scoatem tava, asezam branza deasupra aluatului, punem jumatatile de caise astfel incat fiecarei portii de prajitura sa ii revina o jumatate de caisa si turnam restul de aluat printre caise cu ajutorul unei linguri.Putem sa punem intai aluatul, apoi sa asezam caisele, dar eu am vrut sa infig caisele putin in branza.


Dam din nou la cuptor pentru 20 minute pana se rumeneste deasupra, frumos.


Este foarte aromata si buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui caisele cu piersici, nectarine sau chiar prune.

2

Cantitatea de gris in branza se pune in functie de consistenta branzei, daca este mai zemoasa se va pune mai mult.

3

Merisoarele se pot inlocui cu stafide, visine, cirese.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Merisor"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (85)

Rahela Velicu 1

07.05.2016, 11:03

Ce bine arata!

Ancutsa 1

26.08.2016, 14:32

Tare frumoasa a iesit!

kytz 1

27.07.2017, 12:16

Super faină și bună!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce, visine si cacao