Prajitura "Merisor"

de merisor in Prajituri, 2 Iul 2013 | 12298 vizualizari

 

Ma gandeam s-o denumesc "Merisor" ca am pus merisoare, asta pentru ca nu mai aveam stafide si am gasit o punguta cu merisoare deshidratate.
Tare buna a iesit si cu merisoare!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:
  • 4 oua
  • 500 gr iaurt Cremosso de la Danone
  • 10 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • sare
  • esenta de lamaie
  • 400 gr faina
  • 1 plic praf de copt
Pentru umplutura:
  • 400 gr branza dulce
  • 2 oua
  • 2 linguri cu varf gris
  • 4 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 50 gr merisoare deshidratate
  • sare
  • esenta de lamaie
Pentru ornat:
  • 12 caise taiate jumatati
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Merisor":

Ador aluaturile cu iaurt sau smantana, au alta textura decat cele de pandispan!


Intr-un bol, batem ouale intregi(dar fara coji, bineanteles), adaugam zaharul apoi uleiul si batem in continuare pana nu se mai simte zaharul.


In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in compozitia cu oua, punem putina sare si esenta de lamaie si adaugam treptat faina.


Trebuie sa iasa o compozitie groasa ca la chec, dar nu va fi asa pufoasa, insa va creste frumos la cuptor.


Branza o amestecam cu zaharul, esenta, grisul si merisoarele, apoi incorporam cele doua oua.


Tapetam o tava de 24/36 cm cu hartie de copt, punem 3/4 din aluat si dam la cuptor pentru 15 minute la 180 grade, apoi scoatem tava, asezam branza deasupra aluatului, punem jumatatile de caise astfel incat fiecarei portii de prajitura sa ii revina o jumatate de caisa si turnam restul de aluat printre caise cu ajutorul unei linguri.Putem sa punem intai aluatul, apoi sa asezam caisele, dar eu am vrut sa infig caisele putin in branza.


Dam din nou la cuptor pentru 20 minute pana se rumeneste deasupra, frumos.


Este foarte aromata si buna!

 

TIPS-URI

1

Se pot inlocui caisele cu piersici, nectarine sau chiar prune.

2

Cantitatea de gris in branza se pune in functie de consistenta branzei, daca este mai zemoasa se va pune mai mult.

3

Merisoarele se pot inlocui cu stafide, visine, cirese.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Merisor"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (85)

noiinbucatarie 1

07.05.2016, 11:03

Ce bine arata!

ancutsa 1

26.08.2016, 14:32

Tare frumoasa a iesit!

kytz 1

27.07.2017, 12:16

Super faină și bună!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si fructe